TÜBİTAK'ın dönüşüm sürecinde sona gelindi!

Özlü, "Dönüşümden sonraki süreçte TÜBİTAK'ta kullanıcısı ve sahibi belli olmayan projelerden çok, kullanıcı ve sahibi belli projeler yürüteceğiz" dedi.

TÜBİTAK'ın dönüşüm sürecinde sona gelindi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) dönüşümüne yönelik çalışmalarda sona yaklaştıklarını belirtti.

Özlü, AA’ya verdiği demeçte, “Dönüşümden sonraki süreçte TÜBİTAK’ta kullanıcısı ve sahibi belli olmayan projelerden çok, kullanıcı ve sahibi belli projeler yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

Tasfiyeler sonrası “yeniden yapılandırma”

Bilindiği üzere 15 Temmuz sonrası operasyon yapılan, tüm öğrencilerin bursları kesilen kurumlardan biri de TÜBİTAK’tı. Özlü’nün, TÜBİTAK’ın sürecine ilişkin AA’nın sorularını yanıtlarken kullandığı “yeniden yapılandırma” tam da istenilen bir durumdu. Zira kurum yıllardır AKP’nin gündeminden hiç düşmedi.

Bakanlıklarla çalışılacak

Bakan Özlü yeni süreçte kurumun çalışma stratejisini de aktardı: “TÜBİTAK’ta bir aşı geliştirme projesi yürütüyorsak, burada işin en başından itibaren Sağlık Bakanlığının olmasını sağlayacağız. Tohum üzerine çalışıyorsak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının işin başından itibaren bizimle beraber olmasını isteyeceğiz. Diğer bakanlıklarımızla müşterek çalışmak, güç birliği yapmak istiyoruz. Kullanıcısı ve sahibi belli olmayan projelerden çok, kullanıcı ve sahibi belli projeler yürüteceğiz.”

Torba yasada TÜBİTAK yağması

Cumhuriyet tarihinin ‘özelleştirme rekoru’nu elinde bulunduran AKP, yeni yağma planlarını devreye tek tek sokuyor. Komisyonda kabul edilen kanun tasarısına göre 100’den fazla kuruma varlıklarını ve ticari hisselerini Özelleştirme İdaresi’ne devretme ve bu şekilde özelleştirme yolu açılıyor. Bu kurumların içerisinde TÜBİTAK’da yer alıyor.