TSK'ya Tarık Akan tepkisi: Akit yazarı için başsağlığı dileyen ordumuz...

TSK'nın geçtiğimiz hafta kansere yenik düşerek aramızdan ayrılan Tarık Akan için sessiz kalması tepki çekiyor.

TSK'ya Tarık Akan tepkisi: Akit yazarı için başsağlığı dileyen ordumuz...

Gerici ve kışkırtıcı yayıncılığı ile bilinen Yeni Akit Gazetesi’nin yazarı ve Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya’nın ölümünün ardından taziye yayınlayan TSK’nın geçtiğimiz hafta kansere yenik düşerek aramızdan ayrılan Tarık Akan için sessiz kalması tepki çekiyor.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, TSK’nın Akit Yönetmeni için yaptığı taziye açıklamasını anımsatarak Tarık Akan için bir açıklama yapılmamasını eleştirdiği yazısında, “Hasan Karakaya için başsağlığı mesajını ileten ordumuz… Bu milletin Tarık’ına çok mu gördü? ” ifadelerinikullandı.

Özkök’ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

“O Tarık Akan ki, muvazzaf subaylar susarken, Silivri’deki FETÖ zulmüne direnen aydındı. O Tarık Akan ki, 12 Eylül’de askerin bütün zulümlerini görmüşken, “Dünün zalimi bugünün mazlumu olmuşsa bana ne” dememiş, Silivri’de zulüm gören askerin yanına koşmuş. O Tarık Akan ki, başında bulunduğu ordunun yeterince desteklemediği komutanı İlker Başbuğ hapse atıldığında, bir saniye düşünmeden o haksızlığın karşısına dikilmişti.
Herkes konuştu. Herkes başsağlığı diledi. On binler, elinde çiçek cenazesine koştu. Ama Hasan Karakaya için başsağlığı mesajını ileten ordumuz… Bu milletin Tarık’ına çok mu gördü? Arayıp bildirdilerse eğer, onu da bilmek istiyoruz.”