TSK'den Kuzey Suriye'ye hava saldırısı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yaptığı yazılı açıklamada Suriye'nin kuzeyinde koalisyon güçleriyle beraber hava harekatı yapıldığını bildirdi.

TSK'den Kuzey Suriye'ye hava saldırısı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yaptığı yazılı açıklamada Suriye’nin kuzeyinde koalisyon güçleriyle beraber gerçekleştirilen operasyonda 40 IŞİD militanının öldürüldüğünü belirtti.

IŞİD terör örgütü tarafından, son olarak, Suriye’den Gaziantep’in Oğuzeli ilçesine 28 Mayıs 2016 tarihinde saat 10.45’de atılan roket boş araziye düşmüş, roket parçalarının bir kısmı evlerin bulunduğu bölgeye dağılmıştı.

Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmezken, IŞİD’in atış yaptığı mevziler hemen akabinde TSK’ye ait hedef tespit sistemleriyle tespit edilerek Fırtına topları ve çok namlulu roketatarlar (ÇNRA) ile ateş altına alındığı bildirildi.

Ayrıca koalisyon uçakları tarafından düzenlenen 3 ayrı hava harekâtı ile de hedeflerin imha edildiği açıklandı. Yapılan atışlar ve hava harekâtları neticesinde 40 IŞİD’li öldürülürken, IŞİD’e ait 4 Katyuşa mevzii ve 4 adet araç, 2 zırhlı personel taşıyıcısı ve 2 mühimmat deposu da imha edildi.