Trump'tan Clinton'a: Ne kadar iğrenç bir kadınsın

ABD'de başkanlık seçiminin iki adayı Hillary Clinton ile Donald Trump, canlı yayında son kez karşı karşıya geldi.

Trump'tan Clinton'a: Ne kadar iğrenç bir kadınsın

ABD’de başkanlık seçiminin iki adayı Hillary Clinton ile Donald Trump, canlı yayında son kez tartışma yapmak üzere karşı karşıya geldi. Gerilimin zaman zaman yükseldiği tartışma sırasında, Trump’ın Clinton’a yönelik “Sen ne kadar iğrenç bir kadınsın” sözleri dikkat çekti. Trump tartışmada ayrıca seçimleri tanımayacağı yönünde sözler sarfetti.

ABD’de 8 Kasım’da yapılacak 58. Başkanlık Seçimleri öncesi Clinton ile Trump, Las Vegas – Nevada Üniversitesinde son kez canlı yayında kozlarını paylaştı.

“Putin’in kuklasısın”

Münazarada, Clinton ve Trump, Rusya lideri Vladimir Putin üzerinden ciddi bir tartışma yaşadı. Clinton, Trump için “Putin’in kuklası” dedi. Trump ise Putin’in Clinton ve Obama’yı zekâsıyla her zaman alt ettiğini savundu.

Trump’tan Clinton’a: Ne kadar iğrenç bir kadınsın

Tartışmada, geçen hafta medyaya düşen ve Trump’ın 2005 yılında içinde kadınlarla ilgili “müstehcen” ve “kaba” ifadelerinin yer aldığı video da gündeme geldi. Trump, bu videonun yayınlanmasının ardından Clinton kampanyasının birçok kadını kendisine iftira atması için kullandığını hatta para verdiğini iddia etti. Donald Trump’ın, konuşmasının bu bölümünde Clinton’dan bahsederken kullandığı “Sen ne kadar iğrenç bir kadınsın.” ifadesi dikkati çekti.

“Seçim sonuçlarını tanımayacağım”

Tartışmanın dikkat çeken bölümlerinden biri, Trump’ın seçim sonuçlarını tanımayacağı yönündeki tavrı oldu.

Clinton ise Trump’ın bu açıklamasını “korkunç” olarak nitelendirdi. New York Times gazetesi, Trump’ın çok konuşulacak bu beyanını “Amerikan demokrasisine şüphe düşürecek açıklama” şeklinde yorumladı. Amerikan haber ajansı Associated Press ise konuya ilişkin haberinde, “Amerikan demokrasisinin temel direğini alaşağı etmekle tehdit eden Donald Trump, Hillary Clinton’a kaybetmesi halinde, gelecek ay yapılacak seçimleri kabul edip etmeyeceğini açıklamayı reddetti.” ifadelerini kullandı.