Trump’ın propagandası sonucu 3 kişi bıçaklandı

Hatırlanacağı üzere, ABD’nin köklü ırkçı örgütlerinden Ku Klux Klan (KKK) üyeleri yaptıkları açıklamayla Kasım ayında gerçekleşecek olan ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ı desteklediklerini bildirmişti

Trump’ın propagandası sonucu 3 kişi bıçaklandı

Hatırlanacağı üzere, ABD’nin köklü ırkçı örgütlerinden Ku Klux Klan (KKK) üyeleri yaptıkları açıklamayla Kasım ayında gerçekleşecek olan ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ı desteklediklerini bildirmişti ve Trump’a oy vermeyen Amerikanların “miraslarına ihanet etmiş olacaklarını” belirtmişti.

Geçtiğimiz hafta (26 Şubat 2016) Ku Klux Klan (KKK) üyeleri, Kaliforniya-Anaheim şehrinde bulunan Pearson Park’ta yürüyüş gerçekleştireceklerini duyurmuştu. KKK tarafından eylem yapılması için seçilen bu şehrin diğer sehirlerden ayırt edici özelliği ise, ABD’deki azınlıkların yoğunluklu olarak yaşadıkları bir şehir olması. KKK’nin şehirlerinde eylem yapacakları haberini alan insanlar ise, eylemin yapılacağı yere KKK’den önce giderek “karşı protesto gösterisi” yapmak için bir araya geldi. Karşı karşıya gelen gruplar arasında sözlü sataşmalardan sonra çıkan kavgada KKK tarafından 3 KKK karşıtı eylemci bıçaklandı. Bölgedeki polisin yaptığı açıklamaya göre ise, bıçaklanan eylemcilerden tekinin, KKK üyesinin taşıdığı Amerikan ya da Konfederasyon bayrağının sivri ucu ile birden fazla bıçaklandığı diğer ikisi ise bıçakla yaralandığını belirtiliyor. Bıçaklanan eylemcilerden birisinin durumu ciddiyetini koruyor.

Eylem sonrasında kendisini savunan bir KKK üyesi kendisini şu şekilde savunuyor: “Buraya ‘White Lives Matter (çvr: Beyazların Yaşamları Değerlidir) (*) demek ve barışçıl bir eylem yapmak için geldik. Bir anda üzerimize saldırdılar.

(*) White Lives Matters ismi Amerika’daki ırkçılığa karşı mücadele yürüten Black Lives Matter hareketine zıtlık içeriyor.