Trump'ın danışmanı Flynn'ın darbe girişimini desteklediği sözleri ortaya çıktı

ABD'nin yeni başkanı Trump'ın güvenlik danışmanı olan Michael Flynn'ın 15 Temmuz akşamı yaptığı konuşmada darbeyi desteklediği ortaya çıktı.

Trump'ın danışmanı Flynn'ın darbe girişimini desteklediği sözleri ortaya çıktı

ABD’nin yeni seçilen başkanı Donald Trump’ın güvenlik danışmanı olan Michael Flynn’ın 15 Temmuz akşamı yaptığı konuşmada darbeyi desteklediği ortaya çıktı.

Seçimden bir gün önce Fethullah Gülen’in iadesi hakkında bir yazı yazmasıyla dikkat çeken ve geçtiğimiz hafta Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atanan Michael Flynn’ın 15 Temmuz akşamı darbe girişimi esnasında yaptığı bir konuşma ortaya çıktı. Konuşmada Türk Ordusu içinde darbe yapanlar içinde olan ‘yakın bir dostu ile sürekli irtibat halinde olduğunu’ seyircilere anlatan Flynn, darbenin başarılı olması yolundaki ümidini açıkça belli ediyor. O sırada bildirisini açıklayan darbe girişiminde bulunan askerlerin kendilerini ‘seküler’ olarak tanıttığını belirten Flynn, dinleyicilerin askerlerin NATO ve BM’ye dair tutumunu alkışlamasına kendisi de “alkışlanmaya değer” diyerek cevap veriyor. Ama henüz darbenin başarılı olup olmadığının belli olmadığını da ekliyor.

Flynn, 15 Temmuz akşamı yaptığı konuşmada şunları söylüyor:

”Muhtemelen çoğunuz bilmiyor. Şu an Türkiye’de bir darbe oluyor. Ben de bizimle eğitim görmüş Türk Ordusu içinde bulunan yakın bir arkadaşımla görüşüyordum devamlı olarak. Türk Ordusu başarılı olacak mı olmayacak mı bilmiyorum ama izleyenler bilir ki Türk Ordusu birçok yıldır baltalandı şimdiye kadar. Seküler olan bir ülkenin Obama’ya yakın olan Erdoğan’ın altında tekrar İslamcılığa kayışını gördük. Ondan dolayı ne olacağını görmek çok heyecan verici. Türk Ordusu’ndan şimdiye kadar gelen açıklamalardan bir tanesi ‘NATO ile sorumluluklarımızı, BM’ye olan sorumluluklarımızı tanıyoruz’ demeleri. ‘Dünyanın bilmesini isteriz ki biz seküler bir ulus olarak görünmek istiyoruz’ demekteler. Önemli olan bu. ” dedikten sonra Flynn, bundan sonra Mısır lideri Sisi’yi destekleyici bir konuşmaya geçiyor.