Trump'a bir tepki de basketboldan

ABD Başkanlık seçimlerini Donald Trump'a tepki dinmiyor.

Trump'a bir tepki de basketboldan

ABD Başkanlık seçimlerini Donald Trump’ın kazanmasının ardından San Antonio Spurs Başantrenörü Gregg Popovich, oldukça sert yorumlar yaptı. 

San Antonio Express-News’ten Jabari Young’a konuşan Gregg Popovich’in sözlerinin tamamı şu şekilde:

“Daha önce bu konuda konuşmuştum ama ileride bir daha konuşurum zaten. Düşüncelerimi toparlamaya çalışıyorum. Şu an vakit daha erken ve midem henüz düzelmedi. Cumhuriyetçiler’in ya da bir başkasının kazanması problem değil. Tüm yorumlar, zenofobik, homofobik, ırkçı, kadın düşmanı sözler midemi bulandırıyor. Üstelik, ülkenin yarısı kimin seçildiğini umursamıyor bile. Tüm bu olay içerisinde beni en çok korkutan şey de bu.”

“Trump’ın davranışları ve sözleri yıllar önce toprağa gömülmeliydi…”

“Obamacare (Sağlık reformunun halk arasındaki adı) vesaire gibi vaatler, programlar konusunda yapacak bir şey yok. Şu an, yukarıda saydığım şeyleri umursamayan bir nesil geliyor. Donald Trump’ın kampanyasındaki davranışları ve söyledikleri, yıllar önce toprağın altına gömülmeliydi. Şöyle bir bakıyor ve merak ediyorum, “Tüm değerlerimiz onlar için bir anlam ifade etmiyor mu?”

Toplumsal değerlerimiz, benim için birinin bir işteki yeteneklerinden çok daha önemli. Çünkü, değerlerimiz nasıl yaşayacağımızı ve nasıl insanlarla birlikte olacağımızı belirliyor. Bu yüzden Lindsey Graham, John McCain, John Kasich gibi insanlara büyük saygı duyuyorum. Onların savunduğu birçok politik görüşü paylaşmıyorum ama insana karşı saygılılar ve tüm gruplara karşı toleransları var.”

“Kimlerle ve nasıl yaşıyorum”

“İnsanların başarılı olma isteklerini anlıyorum. Herkes başarılı olmak istiyor. Bizim ülkemiz böyle. Düşüşler istemiyoruz. Her mantıklı insan bu sonuca ulaşabilir. Fakat, tüm sözleri bir günde kaldırıp bir köşeye atamayız. Barack Obama’yı, ilk siyah başkanımızı seçerek tüm ırkçı tarihimizden kurtulmaya çalıştık. Şu an ise kimlerle ve nasıl birlikte yaşıyor olduğumu merak ediyorum.

Herkes, mevcut durumu yorumlamaya çalışıyor ve toplumsal geçişin nasıl olacağından bahsediyor. Halihazırda, Obamacare (Sağlık reformu), mültecilik ve pek çok problemi geri plana atmış durumdayız. Öyleyse her şey kandırmaca mıydı? Bu tip şeyler midemi daha çok bulandırıyor.”

“Başkan seçildi, ülkemizi yönetecek, midem bulanıyor”

Afro-Amerikanlar ve Hispanikler, kadınlar ve gayleri bu süreçte kaybetmeyi göze mi alıyoruz. Ben gelişmişlik seviyemizden bahsetmiyorum. Engelli bir adamla alay etmekten bahsediyorum. Hangi gelişmişlik seviyesinde olursan ol, o başkan seçildi. Ülkemizi yönetecek. Midem bulanıyor.

(Bu sırada muhabir araya girip konuşmaya çalışıyor.) Daha bitirmedim!

“Ülke toleransını yitirdi, empatiden vazgeçti”

(Donald Trump’ı kastederek) Medyaya karşı çok kızgın, çünkü nasıl davrandığını ne yaptığını yazıyorlar. Benim için bu durum çok ironik ve aynı zamanda mantıksız. Benim gerçek korkum ve bu kadar duraklamama neden olan, kendimi kötü hissettiren şey, ülkenin toleransını yitirmesi ve diğer toplumsal gruplara karşı empati yapmaktan vazgeçmiş olması.

“Bir müslüman, bir kadın, bir Afro-Amerikalı, bir Hispanik nasıl hissediyordur düşenemiyorum bile…”

“Ben zengin ve beyaz bir adamım. Tüm bunları düşününce mideme ağrılar giriyor. Şu an da bir müslümanın, bir kadının, bir Afro-Amerikalı’nın, bir Hispanik’in, bir engellinin kendini nasıl hissettiğini düşünemiyorum bile. Ona oy verenler, tüm bu grupları düşünmeyenler zaten.

Son düşüncem ve en büyük korkum ise biz Roma olduk!”

“Roma olduk”

Gregg Popovich, geçtiğimiz ekim ayının başında Esquire’dan Jack Holmes’a verdiği röportajda, “Roma olduk” sözünü detaylandırmıştı.

Gregg Popovich, “Roma” sözüyle ilgili olarak, “Belki ben biraz fazla karamsarımdır, bilemiyorum. Roma, öyle ne 20 günde, ne de 30 yılda yıkıldı. Roma’nın yıkılışı yüzyıllar aldı. Buradaki soru, biz bu sürecin neresindeyiz. Çoktan yıkılmaya başladık mı, yoksa bundan haberdar bile değil miyiz? Bunu son dönemde çok sık düşünüyorum. İki başkan adayının bununla bir alakası yok. Ülkenin tüm halinden bahsediyorum.” demişti.