Trump şaşırtmadı: Küba ile anlaşmayı iptal ederim...

ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump, Küba ile diplomatik ilişkileri düzeltmek için atılan adımları bitirmeyi gündeme getirdi.

Trump şaşırtmadı: Küba ile anlaşmayı iptal ederim...

ABD’nin yeni başkanı seçilen Donald Trump, Küba ile diplomatik ilişkileri düzeltmek için atılan adımları bitirmeyi gündeme getirdi. Trump, Fidel Castro’nun ölümünden hemen sonra, eğer Küba’nın bundan sonra kendi vatandaşlarının refah düzeyini artırmak için adım atmaması halinde anlaşmanın iptal edileceğini söyledi.

ABD’de 8 Kasım’da başkanlık seçimini Demokrat Partili rakibi Clinton’ı geride bırakarak kazanan Cumhuriyetçi Donald Trump henüz göreve başlamadan dış politika ile ilgili önemli bir çıkış yaptı. Resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Trump, “Eğer Küba hem kendi vatandaşları hem de ABD’de yaşayan Kübalılar için daha iyi yaşam koşullarını temin etmeye başlamazsa, daha önce yapılan anlaşmayı iptal edeceğim” diye yazdı.

Kaba saba karakteri ile bilinen Donald Trump, Küba’nın efsanevi komünist lideri Castro’nun ölümünden sonra kendisine “zalim diktatör” demişti.