Torbadan çıkan tavşan: Kanal İstanbul için yasal düzenleme geliyor

TBMM'ye sunulan torba yasada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "çılgın projesi" Kanal İstanbul için de düzenleme olduğu ortaya çıktı.

Torbadan çıkan tavşan: Kanal İstanbul için yasal düzenleme geliyor

TBMM Başkanlığı’na sunulan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “çılgın projesi” Kanal İstanbul için de düzenleme olduğu ortaya çıktı.

“Kanal İstanbul Projesi” için yasal düzenleme Torba Yasa’nın içine atılan Kanal İstanbul projesi için “su yolu” tanımı yapılarak, su yollarına kanuni statü kazandırılıyor. “İmar planı kararıyla yapay olarak oluşturulan ve deniz araçlarıyla ulaşımın sağlandığı su geçidi”, su yolu olarak tanımlanıyor.

Yapılacak su yoluna isabet eden Hazine ve özel idareye ait arazi ve arsaları, kamu gereksinimi ve kamu yararı nedeniyle belediye ve özel idareler tarafından satılamayacak başka bir maksat için kullanılamayacak. Yapılacak su yolları, düzenleme ortaklık payından karşılanacak.

406409289110