Toplatılan ve saldırılan Leman'dan açıklama: Fethullahçıları orduya biz mi doldurduk?

'Darbe Özel Sayısı' toplatılan ve dün akşam saatlerinde de gerici saldırıya uğrayan Leman'dan açıklama geldi.

Toplatılan ve saldırılan Leman'dan açıklama: Fethullahçıları orduya biz mi doldurduk?

Haftalık mizah dergisi Leman’ın ‘Darbe Özel Sayısı’nın kapağındaki karikatür nedeniyle polis kararıyla toplatıldığı, sabah saatlerinde gündeme düşmüştü. Toplatılan dergiye dün akşam saatlerinde de gericiler tarafından saldırı girişiminde bulunulduğu öğrenildi. Saldırganlar sosyal medya hesapları üzerinden Leman’ı hedef göstermeye devam ederken, AKP’ye ve Erdoğan’a yönelik eleştiriler ise darbe destekçiliği yönünde tanımlandı.

Saldırıya uğrayan ve polis kararıyla toplatılan derginin, kamu kurum ve kuruluşlarındaki Fethullahçı yapılanmaya AKP-Cemaat kavgasından önce de dikkat çektiği biliniyordu. Birgün‘ün ulaştığı derginin Yazı İşleri Müdür Zafer Aknar, ‘Yıllardır Fethullahçıları biz mi besledik orduya, istihbarata biz mi soktuk da şimdi bize darbe destekçisi deniyor’ dedi.

Aknar saldırı ile ilgili şöyle konuştu:

Valla bir darbeden kurtulduk derken başka bir saldırıyla karşı karşıya geldik. Bu bizim için şaşırtıcı olmadı. Birilerinin de yönlendirmesiyle sanki Fethullahçı terör örgütünü biz kurmuşuz havası veriyorlar. Bunun kabul edilebilir bir tarafı bulunmuyor. Bizim onlarca bu tehlikeye işaret eden kapaklarımız çalışmalarımız var. Bunun nedeni aslında basit. Kendi ektiklerini biçiyorlar. FETÖ ektiler zehir biçtiler. Bu gidişat gidişat değil. Böyle devam ederse hayırlı bir sonuç çıkmaz. Saldırgan faşist bir grubun sabah 5’te dergiye gelip saldırı girişiminde bulunmalarının demokrasiyle ne ilgisi olabilir. Allah’tan o esnada dergide değildik.

‘Bir şey bildikleri yok’

Saldıranlar hakkında bilgi sahibi olup olmadıklarını sorduğumuzda ise Aknar şöyle yanıt verdi:

Dergiyi çok bildiklerini de zannetmiyorum. Tamamen güruh halinde hareket eden küçük bir grubun faşist bir girişimi diye tanımlıyorum bu saldırıyı. Çok kötü günler geçiriyoruz umarız genele yayılmaz. Resmi ağızların kullandığı saldırgan bir üslup var bu ekipler buradan da güç alıyorlar. 15 Temmuz’da korkunç bir badire atlattık bunun üzerine benzin dökmenin kimseye yarar getirmeyeceğini düşünüyorum.

Onlar bebeyken…

Yıllardır demokrasi ve insan hakları adına mücadele ettiklerini belirten Aknar darbecilik iddialarına ise sert yanıt verdi:

Bizim ömrümüz darbeyle mücadeleyle geçti. Arkadaşlarımız darbe tezgahlarında işkence gördü. Onlar bebekken biz darbelerle mücadele ediyorduk. Darbeyi savunmak gibi bir durum olabilir mi? Ama hoşumuza gitmeyen her şeyi de bir cadı avına dönüştürüp saldırı malzemesi yapmanın akla mantığa sığan bir tarafı yok. 12 Eylül’ün kimin önünü açtığını herkes gayet iyi biliyor. Biz mi soktuk Fethullahçıları orduya istihbarata!

Aknar son söz olarak şöyle dedi:

Geri adım atma gibi bir durumumuz yok. Dergiyi yeniden basacağız. İbret-i alem sayısı çıkartacağız.