TMMOB Erdoğan'a cevap verdi!

Erdoğan'ın geçişin en az 120 TL olacağı Osman Gazi Köprüsü açılışında TMMOB'ye yönelik, "Paralel ile çalışıyorlar" sözlerine cevap geldi!

TMMOB Erdoğan'a cevap verdi!

Erdoğan’ın geçişin en az 120 TL olacağı Osman Gazi Köprüsü açılışında TMMOB’ye yönelik, “Paralel ile çalışıyorlar” sözlerine cevap geldi!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Osman Gazi Köprüsü’nün açılışında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Avrupa Parlamentosu’na (AP) çattı: “Çünkü bunlar paralelle de beraber çalışıyor ya. Tabii bir de AP gibi bunlara dışarıdan destek verenler var.”

TMMOB’un projelerin iptal edilmesi için yargıya bulunduğu başvurulardan eli boş döndüğünü savunan Erdoğan, “Bizim her projemiz birileri tarafından engellenmiştir. Çünkü bunlar paralelle de beraber çalışıyor ya. Köprü yaparız karşımızda bunlar, turizm projesi yaparız karşımızda bunlar, yol havalimanı yaparız karşımızda bunlar. Tabii bir de AP gibi bunlara dışarıdan destek verenler var”diye konuştu.

Erdoğan, TMMOB’un yanına muhalefet partilerini ve ünlüleri de katarak‘yıkım ekibi’ diye niteledi: “Termik santral, nükleer santral yaparız karşımızda bunlar kim bunlar muhalefet partileri ile ünlüleriyle ünsüzleriyle bunlar yıkım ekibi. Bunlara dışarıdan destek verenler var. Biz sadece proje geliştirmekle teknik ve finans sorunlarını çözmekle değil yıkım ekibiyle mücadele ettik.”

TMMOB: Paralel ile çalışmıyoruz ama kafamızın dikine gidiyoruz

Erdoğan’ın bu sözlerine ise TMMOB, Twitter üzerinden yanıt verdi:“Paralel ile çalışmıyoruz ama kafamızın dikine gidiyoruz. Ülkemiz, halkımız, mesleğimiz ve geleceğimiz için büyük bir aşkla çabalıyoruz. Bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil emekçi halkımızın hizmetine sunmakta kararlıyız!”

http://gazetemanifesto.com/2016/04/21/osman-gazi-koprusu-acilisinda-erdoganin-hedefi-tmmob-oldu/