TKH'den açıklama: 'Ne TKP ne de komünist siyaset çocuk oyuncağı değildir!'

Türkiye Komünist Hareketi, son günlerde Türkiye Komünist Partisi ile ilgili yaşanan tartışmalarla ilgili bir açıklama yaptı.

TKH'den açıklama: 'Ne TKP ne de komünist siyaset çocuk oyuncağı değildir!'

Türkiye Komünist Hareketi, son günlerde Türkiye Komünist Partisi ile ilgili yaşanan tartışmalarla ilgili bir açıklama yaptı. Komünist Parti’nin “Olağanüstü Kongre dayatması” ve Halkın Türkiye Komünist Partisi’nin gün içinde “TKP adını kullanmaya başladığını iddia etmesi” gibi girişimlerin TKP’ye zarar verdiği belirtildi. Ayrıca TKH, bu girişimlere sessiz kalmayacağını duyurdu. Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Ne TKP ne de komünist siyaset çocuk oyuncağı değildir!

Ülkemiz karanlık günlerden geçerken Türkiye Komünist Partisi’nin adı ve siyasal varlığı üzerine dönen tartışmaların büyük bir ciddiyetle ele alınması gerektiğini bugüne kadar onlarca kere ifade ettik ve bunu her zeminde savunduk.

Bununla birlikte, Türkiye Komünist Partisi ile ilgili atılacak siyasi adımların da Türkiye’de emekçi sınıflara umut getirmesi gerektiğinin; kişisel hırsların, siyasi kariyer arayışlarının, oldu bittilerin ya da siyaseten TKP çizgisi ile uzaktan yakından ilgisi olmayan unsurların yarattığı devrimci olmayan zeminlerin yanlış olduğunun tüm TKP üyeleri tarafından kabul gördüğünü bilmekteyiz.

Gelinen noktada ortaya çıkan tablo, TKP’nin geleceğine darbe vurulmasından başka bir anlam taşımayacaktır.

Türkiye Komünist Partisi’nin resmi ve hukuki varlığının teslim edildiği “Heyet” tarafından bu hafta sonu TKP resmi delegasyonuna yapılan “Olağanüstü Kongre” çağrısı bu zeminin açılmasına sebebiyet vermiştir. Bu durumun KP tarafından gündeme getirilen tek taraflı bir girişim ve dayatmanın parçası olduğu açıktır. TKP isminin oldu bittilerle, tek taraflı dayatmalarla ve siyasi olmayan adımlarla alınmaya çalışılması ve saçma bir apolitizm ile yeniden üretilerek meze haline gelmesi kabul edilemez.

Bu durumun devamı ve uzantısı olarak Halkın Türkiye Komünist Partisi’nin bugün TKP adını kullanmaya başladığını iddia etmesi ise tam da bahsettiğimiz apolitik zeminin bir ürünüdür. Ancak atılan bu adım TKP’nin geleceğini yeniden kurmaya değil, tersine binlerce üyesi ve militanıyla bu topraklarda sosyalizm mücadelesi vermiş olan yoldaşlarımızın ve TKP isminin zarar görmesinden başka bir anlam taşımamaktadır.

Türkiye Komünist Hareketi olarak, TKP adı ve siyasi varlığı üzerinden yürütülen tartışmalardaki pozisyonumuzu bir kere daha deklare etmek istiyoruz.

Türkiye Komünist Partisi adı, ne resmi kongre oldu bittileriyle, ne ayak oyunlarıyla ve dayatmalarla ne de TKP çizgisi ile uzaktan yakından ilgisi kalmayanların TKP adı üzerinden yaptıkları çocukça hamlelerle siyasete dönebilir. Türkiye Komünist Partisi işçi sınıfının öncü gücü olarak yeniden siyaset sahnesine dönecek ve bunun böyle olduğu yakın zamanda görülecektir.

TKP üyeleri içlerini ferah tutmalı; bu gayri-meşru adımlara ve TKP’nin siyasal-ideolojik hattıyla hiçbir bağı kalmayanların girişimlerine itibar etmemelidir.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, TKP ismine dair atılan ve TKP kamuoyu tarafından da gayri meşru görünen bu girişimlere sessiz kalmayacaktır.

TKP adı da, komünist siyaset de çocuk oyuncağı değildir!

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ
25 Aralık 2016″