TKH: Ülkemizin başına ABD ve AKP tarafından çorap örülmesine karşı halkımız uyanık olmalı!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın Türkiye'ye gelişi ile ilgili bir açıklama yayınladı.

TKH: Ülkemizin başına ABD ve AKP tarafından çorap örülmesine karşı halkımız uyanık olmalı!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın Türkiye’ye gelişi ile ilgili bir açıklama yayınladı.

“Emperyalizmin yeni planları çiziliyor”

“Ülkemiz AKP iktidarının yanlış, işbirlikçi ve mezhepçi dış politikasının vebalini ödemektedir. Daha fazla zararın ve yıkımın yaşanma olasılığının ve savaş tehlikesinin kapıda olduğu bugünkü koşullarda ABD Savunma Bakanı’nın ziyareti, emperyalizmin Irak ve Suriye’ye müdahalesinin yeni planlarının çizilmesi anlamına gelmektedir. Bu planda Türkiye’nin ABD’nin çıkarları için Rakka’ya askeri bir operasyon başlatmasını da içermektedir.” denilen açıklamada, Türkiye’nin başına ABD ve AKP tarafından çorap örülmesine karşı halkın uyanık olması gerektiği vurgusu yapıldı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

“ABD’NİN SAVAŞ PLANLARINA ORTAK OLUNAMAZ!

ABD Savunma Bakanı Carter bugün Türkiye’yi ziyaret etmektedir. Bu ziyaretin Irak ve Suriye’de yaşanan gelişmelerde ortaya çıkan ‘pürüzlerin’ konuşulacağı ifade edilse de bundan daha önemli gündemleri barındırdığı bilinmelidir.

Her şeyden önce Genelkurmay Başkanı Akar’ın ABD ziyaretinin sonuçları Türkiye kamuoyuna açıklanmalıdır. Türkiye Genelkurmay Başkanı’nın ABD ziyaretinden hemen sonra ve ‘Koalisyon Savunma Bakanları’ toplantısından hemen önce gerçekleştirilen ABD ziyaretinin olağan bir görüşme olarak ele alınması mümkün değildir.

AKP iktidarı, bu ziyaretin ele aldığı konuları ve gündemleri halkımıza açıklamalıdır. Türkiye’nin bir savaşa girmesi ve bölgesel bir savaşın olasılık dahilinde olduğu bugünkü koşullarda, iktidarın ülkemizi bir oldu bitti ile karşı karşıya bırakması işten bile değildir.

Ülkemiz AKP iktidarının yanlış, işbirlikçi ve mezhepçi dış politikasının vebalini ödemektedir. Daha fazla zararın ve yıkımın yaşanma olasılığının ve savaş tehlikesinin kapıda olduğu bugünkü koşullarda ABD Savunma Bakanı’nın ziyareti, emperyalizmin Irak ve Suriye’ye müdahalesinin yeni planlarının çizilmesi anlamına gelmektedir. Bu planda Türkiye’nin ABD’nin çıkarları için Rakka’ya askeri bir operasyon başlatmasını da içermektedir. 

Bugün Suriye’de sıkışan ve Irak’ta krize dönebilecek bir savaş durumunun emperyalizm tarafından yeniden ele alınacağı açıktır.

ABD Savunma Bakanı Carter’in Türkiye ziyareti hayırlı değildir. Ülkemizin başına bir kez daha ABD ve AKP tarafından çorap örülmesine karşı uyanık olunmalıdır.”