TKH Gençliği'nden İsmail Kahraman'a açık mektup

İsmail Kahraman'ın Che Guevara ile ilgili sözlerine dönük TKH Gençliği'nden açık mektup.

TKH Gençliği'nden İsmail Kahraman'a açık mektup

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın dün Kübalı devrimci Ernesto Che Guevara hakkında yaptığı açıklamalar kamuoyunda tepki yarattı. Hatırlanacağı üzere anti-emperyalist mücadelenin simge isimlerinden Che’ye dönük kötüleyici sözlerin sahibi İsmail Kahraman’ın geçmişi emperyalizm işbirlikçiliği ile hatırlanıyor.

Kahraman’ın gençleri hedef alan söylemleri ile ilgili Türkiye Komünist Hareketi Gençliği bir açıklama yayınladı.

Açıklamayı okurlarımız ile paylaşıyoruz.

Bu ülkenin değerleri sizde değil, Che’dedir!

İsmail Kahraman’a açık mektup,

Biz komünist gençler olarak yaptığınız açıklamayı dinledik ve bu mektubu kaleme almaya karar verdik. Yaptığınız açıklamada bu ülke gençlerinin Dünya’da eşitlik ve özgürlük mücadelesinin simgesi haline dönüşmüş Ernesto Che Guevera’nın sahiplenilmesinden “hicap duyduğunuz” anlaşılıyor. Bu ülkenin değerlerinin farklı olduğunu, Che’nin “bir eşkıya” olduğunu düşünüyorsunuz. Halbuki ne bu ülkenin değerleri farklı, ne de Che bir eşkıya.

Düşünceleriniz tıpkı Che’yi Bolivya’da katleden askerlerin sahip olduğu silah gibi Amerikan malıdır!

Emperyalizmin ürettiği gericilik ve düşünce biçimi sizin görüşleriniz de somutlanmış durumda. Daha bir buçuk ay önce bu ülkede Amerikancı bir müdahale yapılırken, aslında sizin de safınız ve kökeniniz aynı yerden geliyordu. Size sadece kendi kişisel tarihinizden bir örnekle gerçeği hatırlatmak isteriz:

6.Filo Türkiye’ye geldiğinde kıblenizi 6.Filo belleyerek alnınızı secdeye koymuştunuz. Bununla da yetinmemiş ABD emperyalizmine karşı işçilerin ve gençlerin yaptığı yürüyüşe sinsice saldırmış ve kan dökmüştünüz.

Sizin tarih dediğiniz, değer dediğiniz işte böyle bir tarih ve değerdir. Anlayamazsanız daha açık bir biçimde ifade edelim.

Sizin değerleriniz, Amerikancılıktır, işbirlikçiliktir.

Sizin değerleriniz, aydınlanmanın düşmanı gericiliktir.

Sizin değerleriniz, emeğin ve eşitliğin düşmanı sermaye seviciliktir.

Onun için siz Che’nin eşkıya olduğunu düşünürken, bu ülke gençliği Che’nin emperyalizme karşı duruşun simgesi olduğunu düşünüyor.

Onun için gençlik Che’nin yolundan gidiyorken, siz sadece soyadınızdan ve konumunuzdan menkul bir adam haline dönüşüyorsunuz.

Ancak size bir gerçeği daha hatırlatalım; tarih sadece eşitliğin ve özgürlüğün yanında olanları “kahraman” yapar, onun karşısında olanları değil.

Yanıldığınız bir konuyu daha açmak istiyoruz. Bu ülkenin değerleri dediğiniz şey; sizinkilerin icat ettiği uzak geçmiş seviciliğidir. Halbuki bunun yukarıda temsil ettiğiniz değerlerin üzerini örtmek için kullandığınız bir örtü olduğu gün gibi açık.

Anadolu topraklarının tarihi sadece bir sultan ve ailesinin tarihi değil, Pir Sultan’ların, Bedreddinler’in, Köroğulları’nın, Demirci Mehmet Efe’lerin tarihidir. Bu tarihte daha niceleri var ve var olmaya devam ediyor. Üstelik sadece bu değil, Che’de, Lenin’de, Marks’ta bu ülkenin değerleridir. Çünkü adını saydığımız diğerleri gibi bu isimler de Dünya’nın geriye kalanında olduğu gibi işçi sınıfının ve emekçilerin tarihinin bir parçasıdır. Tüm ülkelerde bu tarihin değerleri bir ve ortaktır.

Biliyoruz, insan yedisinde neyse, yetmişinde de o olur. Sizin değişmeyeceğinizi, karanlığın ve işbirlikçiliğin temsilcisi olmaya devam edeceğinizi çok iyi biliyoruz. Sonuçta görevinizi yerine getiriyorsunuz ama gençler de kendi görevlerini yapıyorlar. O görev; okumuş insanın emekçi halkına karşı sorumluluğudur. Tıpkı bir doktor olan Che gibi, biz de emperyalizmle ve yoksullukla mücadele ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz.

Che’nin dediği gibi: “Zafere kadar daima!”

TKH Gençliği

29 Ağustos 2016