Dün akşam saatlerinde Adana’nın Aladağ ilçesinde bulunan ”Süleymancılar” adlı tarikata bağlı olduğu bilinen yurtta kelimenin tam anlamıyla bir katliam meydana geldi. Nasıl ortaya çıktığı konusunda bilinmezliğini koruyan yangında yaşları 10-15 arasında değişen 12 kardeşimiz hayatını kaybetti ve 22 kardeşimiz yaralandı.

Bu ilk değil!

Bu yurdun da tıpkı 2009 yılında Konya’da 18 kardeşimize mezar olan “Kuran kursu” binasındaki gibi Süleymancılar tarikatına ait olduğu biliniyor. Adana’da gerçekleşen katliam, yıllardır emperyalizmin, piyasacılığın ve gericiliğin ülkemizi getirdiği tablonun somut çıktısıdır.

Yıllardır yetersiz sayıda ve niteliksiz yurtlardan dolayı, öğrenciler tarikatların ve cemaatlerin yurtlarına mahkum bırakılıyor. Ücretsiz ve güvenceli olması gereken yurtların yapılması gerekirken yurtlar yıkılıyor, kapatılıyor ve binlerce emekçi çocuğunun, yıllardır sadece skandallar ile adını duyuran bu yurtlardan başka seçeneği kalmıyor. Bu yurtların sayıları belirsiz iken ne yaptıkları gün gibi ortada duruyor. Bu yurtlar gençliğe tacizden-tecavüzden, Ortadoğu’ya cihatçı olarak gönderilmekten ya da Adana’da olduğu gibi ölümden başka bir şey sunmuyor.

Bundan 91 yıl önce tarikatları ve cemaatleri kapatan yasanın geldiği günde, bir cemaat yurdunda meydana gelen bu katliam, laikliğe ve cumhuriyetin tüm değerlerine saldırmayı-ortadan kaldırmayı hedefleyen iktidarın arzu ettiği tablonun resmidir!

Yineliyoruz! 

Adı ne olursa olsun, tüm tarikatlar ve cemaatler kapatılmalıdır.

Yurtlar da dahil olmak üzere tarikatlara ve cemaatlere bağlı tüm varlıklar kamulaştırılmalıdır.

Bu olaydaki tüm sorumlular yargılanmalı ve hak ettikleri cezayı almalıdır!

Soruşturma ve yargılama süreci kamuoyuna açık bir biçimde, karartılmadan yapılmalıdır.

Barınma, sağlık ve eğitim gibi en temel insani haklar kamu tarafından karşılanmalıdır.

Ne emekçileri ve çocuklarını bu yobazlara bırakacağız, ne de ülkemizi…

Emekçilerin laik ve bağımsız Türkiye’si için verilecek mücadele Adana’da yitirdiğimiz kardeşlerimize olan en büyük borcumuzdur.

 

TKH GENÇLİĞİ

30 Kasım 2016