TKH Gençliği Renault ve Şişecam işçilerini hatırlatmayı sürdürüyor

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen "kariyer etkinliği" 18. Ulusal Kalite Günleri'nde Şişecam ve Renault işçilerinin mücadelesini bir kez daha patronların yüzüne karşı hatırlattı.

TKH Gençliği Renault ve Şişecam işçilerini hatırlatmayı sürdürüyor

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen “kariyer etkinliği” 18. Ulusal Kalite Günleri’nde Şişecam ve Renault işçilerinin mücadelesini bir kez daha patronların yüzüne karşı hatırlattı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından düzenlenen “kariyer günleri” etkinliğine sponsor olan Şişecam şirketinin Genel Müdürü Ahmet Kırman konuşma yapmak üzere geldiği İTÜ’de önce işten kovduğu cam işçileri ve ardından Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gençliği tarafından “sürprizler” ile karşılanmıştı.

Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki etkinlikte de bir protesto gerçekleştiren TKH Gençliği üyeleri yaptıkları açıklamada Şişecam ve Renault işçilerinin sırtından kazanan patronların üniversitelerde yeri olmadığını belirtti.

TKH Gençliği’nin açıklamasının tam metni şöyle;

Ülkemizden de üniversitemizden de sermayeyi kovacağız!

Akp iktidara geldiği ilk günden itibaren ülkeyi sermayenin ihtiyaçlarına göre şekillendirdi. Yapılan özelleştirmeler, ranta açılan yerler halkımıza istihdamı arttıracağı, kârı yükselterek maaşlara zam yapılacağı yalanları ile pazarlanmaya çalışıldı. Sonuç olarak ilk günden itibaren söylediğimiz gibi yapılan bu “icraatlar” halkımıza yoksulluk, işsizlik olarak geri döndü.

Bu kadar genç nüfusa sahip bir ülkede piyasacılaşmanın eğitim kurumlarına, gençliğe taşınmaması beklenemezdi! İlk ve orta öğretimden başlayarak üniversitelere kadar tüm eğitim sistemi baştan aşağı sermayenin ihtiyaçlarına göre şekillendirildi. Üniversitelerde “kariyer günleri” adı altında patronlara konuşmalar yaptırılıyor. Emekçi çocuklarının büyük emek vererek kazandığı üniversitelerde yine emekçilerin sırtından elde ettikleri sözde kariyerlerini pazarlıyorlar. Geleceğimiz iki dudağın arasında olan bu patronlara bırakılamaz. Bunun için üniversitemizden de ülkemizden de sermayeyi kovacağız!

Anlatılan senin hikayendir, boyun eğme!

TKH Gençliği

http://gazetemanifesto.com/2016/03/05/video-tkh-gencligi-isten-kovdugu-iscileri-salondan-attiran-sisecam-patronuna-cevabini-verdi/