Dünya, Küba Devrimi’nin lideri Fidel Castro Ruz’un 90 yaşında aramızdan ayrıldığı haberiyle sarsıldı. Büyük insanlık ailesinin en özel üyelerinden birini, Küba Devrimi’nin ve sosyalist Küba’nın liderini, yoldaşımızı kaybetmenin acısını derinden hissediyoruz.

Küba’nın 1 Ocak 1959’daki zaferden sosyalizme uzanan ve bugüne gelen yolu, ABD emperyalizminin ablukası ve tüm zorbalıklarına karşı örgütlü bir halkın heyecan uyandıran mücadelesine sahne oldu. Fidel Castro liderliğindeki Küba Devrimi’nin ve sosyalizmin Küba’daki başarıları ve direnci tüm dünyaya örnek oldu.

Fidel ve “Granma Yatı’nın Yolcuları”25 Kasım 1956’da yola çıkmışlardı. 60 yıl önce Meksika’dan Granma yatıyla Küba’ya doğru yola çıkan ‘Comandante’ Fidel Castro, aradan geçen bu uzun yıllarda Küba’ya, dünyaya ve insanlığa olağanüstü bir miras bıraktı.

ABD emperyalizminin ablukasına ve karşı devrimci komplolarına karşı koyan Küba halkı gibi ABD’nin sayısız suikast girişimine karşı koyan Fidel de, emperyalizme karşı koymanın, bağımsızlığın, eşitliğin, özgürlüğün ve yurtseverliğin bir büyük anıtı olarak var oldular ve var olacaklar.

Unutulmaması gereken; yoksul ve emekçi halkıyla birlikte 90 yıllık onurlu bir yaşam süren Fidel Castro, sadece Kübalıların değil aynı zamanda dünya üzerindeki tüm insanların, hepimizin, bizim Fidel’imizdi.

Fidel’in ölümünün ardından Küba’nın yolundan sapacağını düşünenler, O’nun 60 yıllık mücadelesinin yetiştirdiği kuşaklar karşısında umduklarını bulamayacaklar. Küba halkı ve Kübalı yoldaşlarımız Fidel’in düşlerini, emekçilerin alınterini, yoksulların umudunu tüm dünyaya yaymayı sürdürecekler. Tıpkı tüm dünyada O’ndan ilham alan milyonlar, milyarlar gibi.

Fidel’imiz aramızdan ayrılırken bıraktığı büyük miras, tüm dünya halklarının ve işçi sınıfının mutlaka zafere ulaşacak mücadelesine dayanak olmayı sürdürecektir.

Devrimci ve komünist Fidel Castro’nun anısını saygıyla ve yoldaşça selamlıyoruz.

Hasta la Victoria Siempre Comandante!

Zafere Kadar Daima Kumandan!

 

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

26 Kasım 2016″