TFF'den #Ankara #Kızılay saldırısı için saygı duruşu kararı

TFF, 14, 15 ve 16 Mart tarihlerinde oynanacak maçlarda, Ankara'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle saygı duruşunda bulunulacağını duyurdu.

TFF'den #Ankara #Kızılay saldırısı için saygı duruşu kararı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), dün Ankara’da gerçekleşen bombalı saldırı sonrasında oynanacak bütün maçlarda saygı duruşu yapılacağını duyurdu.

Federasyonun yaptığı açıklama şu şekilde: “Ankara’da dün bombalı bir araçla yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına, 14, 15 ve 16 Mart 2016 tarihlerinde oynanacak tüm profesyonel ve amatör futbol karşılaşmalarında 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.”

TBF 18 yaşındaki Dorukhan Yusuf Özdemir için mesaj yayınladı

Öte yandan, Ankara’da yaşanan bombalı saldırıda, Ankara Altınel Spor Kulübü Genç Takım Kaptanı Dorukhan Yusuf Özdemir’in hayatını kaybetmesi üzerine Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada “Dün Ankara’da yaşanan hain terör saldırısında, Ankara Altınel Spor Kulübü Genç Takım Kaptanı Dorukhan Yusuf Özdemir’in de vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. 1998 doğumlu Özdemir çalışkan, terbiyeli kişiliği ile çevresinde son derece sevilen bir sporcuydu. Dorukhan Yusuf Özdemir’in cenazesi yarın (15.03.2016) kılınacak öğle namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz” denildi.

Karakızıllar: Üzgünüz, nefret doluyuz

Ankara’daki saldırısında yaşamını yitirenlerin arasında 20 yaşındaki Elvin Buğra Arslan da bulunuyor. Fenerbahçe ve Gençlerbirliği altyapılarında basketbol ve futbol eğitimi alan Arslan Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde okuyordu. Arslan’ın taraftarı olduğu Gençlerbirliği tribünlerinden KaraKızıl grubu yaptığı açıklamada, “Elvin Buğra Aslan arkadaşımızı kaybettik. Üzgünüz. Nefret doluyuz. Tüm Gençlerbirliği ve KaraKızıl camiasının başı sağolsun” denildi.