Tesla elektrikli aile arabası modelini duyurdu

Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, birkaç senedir üzerinde çalıştığı elektrikli ucuz aile arabası Model 3’ü duyurdu.

Tesla elektrikli aile arabası modelini duyurdu

Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, birkaç senedir ucuz aile arabası Model 3 için yatırımlar yapıyordu. Tamamen elektrikli modeller tasarlayan şirket, uzun bir çalışmanın ardından bugün Model 3’ü duyurdu. Tesla CEO’su Elon Musk, daha önce bu yeni ekonomik fiyatlı otomobilin önceki lüks modellerden çok büyük farkları olmayacağını belirtmiş ve bazı özellikleri listelemişti.

Model 3’te, 0-100 km/s arasındaki hızlanmayı 6 saniyenin altına indiren bir elektrikli motor bulunuyor. Şarj tamamen doldurulduğunda 346 km yol alabilen yeni otomobildeki en önemli ayrıntılardan biri Supercharging teknolojisi. Henüz Supercharging teknolojisi hakkında bilgi verilmedi ama şarjın çok hızlı dolduğu özellikle belirtiliyor. Otomatik pilotun standart olarak geldiği bu ekonomik otomobil için 130 bin kadar ön talep toplanmış.

Elektrikli otomobillerin önemi anlaşıldıkça Tesla’nın yeni modellerindeki ön talepler daha da artacak elbette. Ancak Model 3’ü satın almak isteyenlerin biraz daha beklemesi gerekiyor. Elon Musk, yeni otomobilin en 2017 sonuna doğru çıkacağını açıkladı.

Tesla’nın Model 3 için belirlediği rakam 35 bin dolar. Elbette Tesla’nın diğer elektrikli modellerine oranla ciddi bir fiyat farkı söz konusu. Ayrıca diğer modellerle teknik ayrıntılarda da çok önemli farkların olmaması, birçok kişinin Model 3’e yönlenmesini sağlayacak.