Temizlik işçilerinden Beşiktaş Belediyesi önünde eylem

CHP'li Beşiktaş Belediyesi'nde çalışan temizlik işçileri, maaşlarında kesinti olacağını öğrenmeleri üzerine bugün işbaşı yapmadı.

Temizlik işçilerinden Beşiktaş Belediyesi önünde eylem

CHP’li Beşiktaş Belediyesi’nde çalışan temizlik işçileri, maaşlarında kesinti olacağını öğrenmeleri üzerine bugün işbaşı yapmadı. Daha öncede piyasacı ve işçi düşmanı uygulamalarıyla gündeme gelen Belediye Başkanı Murat Hazinedar, geçtiğimiz 1,5 yıl boyunca yasaya karşı hile yoluna başvurarak 3’er aylık taşeron ihaleleri düzenliyordu.

Sabahın erken saatlerinde belediyenin önüne gelen işçiler burada eylem yapıp, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile görüşmek istediklerini belirtti. Belediye çalışanları, temizlik işçilerini ikna etmeye çalıştıysa da başarılı olamadı. Eylem sırasında işçiler arasında zaman zaman gergin dakikalar yaşandı. Belediye yetkilileri ile görüşen temizlik işçileri, “çözüm sözü”nü aldıktan sonra belediyenin önünden ayrıldı.

Ek sözleşme maddesinin çoğu yerinin boş bırakıldığını belirten işçilerden Tekin Şahin, “Sözleşmede, işverene yönelik hiçbir hak tazminatı alamayacağımızı içeren bir madde de var. Maaşlarımızda kesinti yapılmak isteniyor. Kağıdı imzalamayanı işten çıkarmakla tehdit ediyorlar. ‘Bu kağıda imza atmazsanız, Pazartesi çalışamazsınız.’ diyorlar. Hiçbir yasal hakkımız yok.” diye konuştu.