Tel Abyad'da şiddetli çatışma iddiası

Tel Abyad'da YPG ile Arap aşiretler arasında çatışma çıktığı iddia ediliyor.

Tel Abyad'da şiddetli çatışma iddiası

Kuzey Suriye’deki Tel Abyad kentinin Ginedra köyündeki Arap aşiretler ile YPG arasında şiddetli çatışmalar çıktığı iddia ediliyor.

Bilindiği üzere Tel Abyad, Kobane’nin doğusunda, Türkiye sınırında Urfa’nın Akçakale ilçesinin tam karşısında bulunan bir kent. Önce 2015 Haziran ayında YPG/YPJ, Liwa el Tahrir ve Burkan el Fırat tarafından IŞİD’den alınan kente 2016 Ocak ayında tekrar IŞİD tarafından saldırı olmuştu. Bugünkü adıyla Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından bu saldırı püskürtülmüştü.

YPG’nin içinde ağırlık oluşturduğu SDG yönetimindeki kentte dönük Türkiye’nin hamle yapacağı iddiası ise Fırat Kalkanı operasyonunun başlamasının hemen ertesinde gündeme gelmişti.

Al-Masdar haber sitesinin 26 Ağustos tarihindeki haberinde Rakka’nın Tel Abyad bölgesinde bulunan Arap aşiretleri, Türkiye’nin desteğiyle “Saraya Al-Qadisiyah” isimli bir silahlı grup oluşturduğu, örgütün açıklamasının, TSK ve cihatçıların Cerablus’a girmesinden birkaç saat sonra yapıldığı bildirilmişti.

Haberde grubun hedefinin, Tel Abyad ve civarını YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) almak olduğu, aşiretlerin büyüklüğünden yola çıkarak 1500 ila 2000 kişi arasında bir güce sahip olabilecekleri ifade edilmişti.