Ted Cruz başkanlık yarışından çekildi

ABD'de başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olmak için yola çıkan Cruz adaylığı bıraktığını açıkladı, böylece Trump adaylığa bir adım daha yaklaştı.

Ted Cruz başkanlık yarışından çekildi

ABD’de başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olmak için yola çıkan Cruz adaylığı bıraktığını açıkladı, böylece Trump adaylığa bir adım daha yaklaştı.

Indiana eyaletinde yapılan ön seçimde rakibi milyarder iş adamı Donald Trump’a yenilen Ted Cruz, seçim yenilgisi üzerine kampanyasını sonlandırdığını duyurdu. Cumhuriyetçi oyların yaklaşık yüzde 53’ünü alan Trump, yüzde 37’de kalan Cruz karşısında ezici bir galibiyet almış oldu. Cumhuriyetçi Parti içindeki üçüncü aday Ohio Valisi John Kasich ise yüzde 7’de kaldı.

Indianapolis kentinde kendisini destekleyenlerin karşısına çıkan Cruz, “Zafere gidebilecek bir yol oldukça devam edeceğimi söylemiştim. Bu gece bu yolun kapanmış göründüğünü üzülerek söylüyorum” dedi. Cruz, “Elimizden geleni yaptık ancak seçmenler başka bir yolu tercih etti. Üzgün ama sınırsız bir iyimserlikle ülkemizin uzun dönemli geleceği için kampanyamızı durduruyoruz” diye konuştu.

Cruz’un konuşmasının ardından kürsüden inerken eşi Heidi Cruz’un yüzüne yanlışlıkla dirsek atması ise sosyal medyada yer buldu.