Tecavüzcüleri aklama önergesini sunan vekil: 'Kesinlikle geri çekmeyiz'

AKP milletvekili Ramazan Can: "Biz önergemizin doğru olduğuna inanıyoruz."

Tecavüzcüleri aklama önergesini sunan vekil: 'Kesinlikle geri çekmeyiz'

Tecavüzcüleri ve çocuk evliliklerini aklama önergesinin altında imzası olan AKP milletvekili Ramazan Can,”Türkiye’nin bu kanayan yarasının çözmemiz gerekiyordu. Kesinlikle geri çekmeyiz” dedi.

Sputnik‘te yer alan habere göre RS FM’e konuşan Can, cinsel istismara ilişkin suçlara dair ağır cezaların AKP döneminde yasalaştığını söyleyerek, “Zorla tecavüz, şudur budur doğru şeyler değil. Buradaki hadise evlenme yaşı tutmadığı halde bir evlenme yapılmış bir akit edilmiş düğün dernek kurulmuş, düğüne siyasiler protokol katılmış neticede bu hadiseden bir çocuk meydana gelmiş. Doktorun ihbarı üzerine savcılık devreye girmiş on küsur yıl ceza almış ve kız çocuğu bebeğiyle ortada kalmış. Bunun üzerine bu travmatik duruma karşı bir önlem almamız gerekiyor” diyerek tecavüzcüleri ve çocuk evliliklerini aklama önergesini savundu.

‘Önergemizin doğru olduğuna inanıyoruz’

Yargıtay’dan kendilerine çok talep geldiğini ve AKP’nin bu yasayı çıkarma amacının toplumdaki sorunları çözmek olduğu iddiasında bulunan Can, ‘Bizim muradımız cinsel istismar suçlarında cezaları artırıp bunları ayırmak. Bizim de çocuğumuz var, Allah muhafaza’ diyerek çocuk evliliklerinin çocuğun rızası sonucu gerçekleşebileceği iddiasında bulunmaya devam etti.

Can, ‘Önergeyi geri çeker misiniz’ sorusunu ise, ‘Kesinlikle! Biz önergemizin doğru olduğuna inanıyoruz’ şeklinde yanıtlayarak tecavüzcüleri ve çocuk evliliklerini aklama yasasını savunmayı sürdürdü.