Tecavüzcülere 'iyi hal' indirimi

Diyarbakır’ın bir köyünde 2009 yılında 10 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden üçü korucu altı sanık indirimli 12.5’ar yıl, cinsel tacizde bulunan karakol komutanı Astsubay M.Y. de 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı, 1 sanık ise beraat etti. Diyarbakır’ın bir köyünde oturan 17 yaşındaki Z.M., 2009 yılında 6. sınıftayken, okulda güvenliği sağlayan korucu F.B.’nin tecavüzüne uğradı. Bir yıl boyunca aralarında... View Article

Tecavüzcülere 'iyi hal' indirimi

Diyarbakır’ın bir köyünde 2009 yılında 10 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden üçü korucu altı sanık indirimli 12.5’ar yıl, cinsel tacizde bulunan karakol komutanı Astsubay M.Y. de 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı, 1 sanık ise beraat etti.

Diyarbakır’ın bir köyünde oturan 17 yaşındaki Z.M., 2009 yılında 6. sınıftayken, okulda güvenliği sağlayan korucu F.B.’nin tecavüzüne uğradı. Bir yıl boyunca aralarında korucu akrabalarının bulunduğu 6 kişinin tecavüzüne ve dönemin jandarma karakol komutanı M.Y.’nin de bulunduğu 2 kişinin de cinsel tacizine uğradığı ileri sürülen Z.M., olanları babasına anlattı. Hamile olduğu anlaşılan Z.M.’nin şikayeti üzerine soruşturma başlatan savcılık, hazırladığı iddianamede tecavüzle suçlanan korucular F.B., F.M. ve İ. M. ile köylüler M.T., H.M. ve H.M. hakkında 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istedi. Soruşturma kapsamında savcılık Z.M.’nin doğurduğu bebeğin DNA testini yaptırdı. Testte bebeğin babasının, şüphelilerden H.M. olduğu ortaya çıktı.
2011 yılında savcıya ifade veren Z.M., 6 sanığın değişik zamanlarda tehdit ve silah zoruyla 23 kez kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Tecavüze uğradığı kişilerden aynı zamanda şiddet gördüğünü aktaran Z.M., şüphelilerin kendisini dövdüğünü, silah ve bıçak gibi aletlerle tehdit ettiğini kaydetti.

Yargılama sürecindeki olumlu davranışlarını nedeniyle cezalar 12.5’ar yıl hapse indirdi. Z.M.’yi taciz ettiği iddia edilen astsubay M.Y.’yi 3 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanığın yargılama sürecinde olumlu davranışları nedeniyle cezayı 2.5 yıla indirildi. Mahkeme, cinsel taciz iddiasıyla yargılanan sanık A.M.’nin ise beraatına karar verdi. Mahkeme başkanı, ceza indirimine muhalefet şerhi koymuş olsa da Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin geçici başkanlığını yapan yargıç sanıklara iyi hal indirimi uyguladı.