TBMM'den 23 Nisan açıklaması: Resmi törenler iptal olmadı

Törenlerin her yıl olduğu gibi bu yıl da icra edileceği ancak "şehitlerin hatıralarına hürmeten" sadece resepsiyonun iptal edildiği açıkladı.

TBMM'den 23 Nisan açıklaması: Resmi törenler iptal olmadı

TBMM’de 23 Nisan resmi törenlerinin iptalinin söz konusu olmadığı, törenlerin her yıl olduğu gibi bu yıl da icra edileceği ancak “şehitlerin hatıralarına hürmeten” sadece resepsiyonun iptal edildiği açıkladı.

Meclis’in 96. açılış yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek resmi törenlerin, önceki yıllarda olduğu gibi 23 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 09.00’da TBMM Atatürk Anıtı’nda çelenk koyma töreniyle başlayacağı belirtildi.

 

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yine aynı gerekçeyle Genelkurmay Başkanlığımız da hassasiyet göstererek, kutlamaya hazırlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinde bazı düzenlemelere gitmiş ve 2011’deki 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu’nu iptal etmişlerdir. Ayrıca, Karaman’daki elim maden ocağı kazası sebebiyle Cumhurbaşkanlığımız 29 Ekim 2014’te yapılması planlanan resepsiyonun iptali kararını almışlardır.

Haberlerde iddia edildiği gibi 23 Nisan resmi törenlerinin iptali söz konusu olmayıp törenler her yıl olduğu gibi bu yıl da icra edilecektir. Yukarıda ifade edildiği üzere aziz şehitlerimizin hatıralarına hürmeten sadece resepsiyon iptal edilmiştir.”