Taziye açıklaması: Nusret Güner, Genelkurmay'ı bombalamaya devam ediyor

Genelkurmay Başkanlığı, Hasan Karakaya'ya taziye açıklamasının arkasında durmaya çalışırken, eski Donanma Komutanı Nusret Güner bir kez daha Genelkurmay'ı topa tuttu.

Taziye açıklaması: Nusret Güner, Genelkurmay'ı bombalamaya devam ediyor

Genelkurmay Başkanlığı, büyük tepki çeken Hasan Karakaya taziyesine ilişkin bir kez daha açıklama yapıp taziyenin arkasında durmaya çalışırken, Balyoz davasında mahkumiyet kararlarının açıklanmasıyla istifa eden eski Donanma Komutanı Nusret Güner bir kez daha Genelkurmay’ı topa tuttu.

Bakış açısı değişmiş

Yeni Akit yazarı Hasan Karakaya’nın ölümünün ardından taziye mesajı göndermesi nedeniyle büyük tepki çeken Genelkurmay yaptığı yeni açıklamada, “Son 1.5 yıldır kendisi ile kurulan dialog ve TSK’nın özellikle terörle mücadele konusundaki çalışmalarının anlatılması sonucu, merhum Karakaya’nın TSK’ya bakışı değişmiştir.” denildi.

Bir Genelkurmay yetkilisinin Sözcü’den Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamada taziye doğrulanırken “Basın birimimiz tarafından bir gazetenin yönetmeni olan Hasan Karakaya’nın ailesine taziye, insani bir düşünce ile yapılmıştır, rahmet dilenmiştir. Kendisinin geçmişte TSK aleyhine yorum ve köşe yazıları olduğu doğdurur. Ancak son 1.5 yıldır kendisi ile kurulan dialog ve TSK’nın özellikle terörle mücadele konusundaki çalışmalarının anlatılması sonucu, merhum Karakaya’nın TSK’ya bakışı değişmiştir. Akit gazetesi birçok yanlış duyuma dayalı haberi bu diyalog sonucu düzeltmiş ya da yayınlamamıştır.” denildi.

Nusret Güner tepki göstermeye devam ediyor

Eski Donanma Komutanı Nusret Güner ise bir kez daha Twitter hesabı üzerinden Akit’e taziye dilenmesine tepki göstererek TSK’nin mevcut komuta kademesini tanımadığını söyledi.

“Generalin AKİT’e taziyesi doğru ve Genelkurmay Başkanı bunu onaylamışsa; Atatürk’e ihanet edenlere  hizmet ettikleri iddiası doğrulanır” diye yazan Güner, emekli generallerin sessizliğini de Genelkurmay’ın bu tavrının onaylanması anlamına geldiğini belirterek eleştirdi.

İşte Nusret Güner’in o Twitter mesajları;

http://gazetemanifesto.com/2016/01/08/tskde-akit-tartismasi-eski-donanma-komutanindan-agir-sozler/