Tayland’da patlama: Çok sayıda yaralı

Tayland'da patlama meydana geldi.

Tayland’da patlama: Çok sayıda yaralı

Tayland’ın Hua Hin isimli tatil beldesinde peşpeşe yaşanan 2 patlamada çok sayıda yaralı olduğu bilgisi verildi. İçlerinde yabancı turistlerin de bulunduğu 11 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Barların bulunduğu işlek bir sokakta gerçekleşen patlamada kullanılan bombaların çiçek saksılarına gizlendiği ve uzaktan cep telefonu ile patlatıldığı açıklandı. Patlamada kullanılan saksıların birbirinden 50 metre uzakta olduğu ve yarım saat arayla patlatıldığı kaydedilirken, bazı görgü tanıkları ise patlamalarda motorsikletlerin kullanıldığını ifade etti.

Gece karanlığında yaşanan patlamanın başkent Bangkok’un 200 kilometre yakınlarındaki Hua Hin isimli turistik beldede gerçekleştiği kaydedildi.

Polis şefi Sutthichai Srisopacharoenrat, ölen kadının bölgedeki yiyecek satıcısı bir esnaf olduğunu ve yemek arabasıyla bir barın önünde beklerken hayatını kaybettiğini açıkladı.

Patlamayı henüz kimsenin üstlenmediği belirtilirken biri kadın iki kişinin öldüğü ve 12 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Khaosod’daki yerel medya organların yaralıların 9 tanesinin yabancı turist olduğunu duyurdu. Patlamanın özellikle turistleri hedef aldığı yorumları yapılıyor. Yaralıların ambulanslarla hastanelere kaldırılan yaralıların kimliklerinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Sabah saatlerinde yine bir Tayland şehri olan Trang’da da bombalı bir saldırı düzenlenmişti.