Tarık Akan uğurlanıyor

Tarık Akan uğurlanıyor.

Tarık Akan uğurlanıyor

Tarık Akan Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yapılan törenle son yolculuğuna uğurlanıyor.

Törende, sanatçının hayat hikayesi, ödüllerle dolu sinema yolculuğu anlatılıyor.

Ünlü sanatçının ailesinin isteği üzerine Tarık Akan’ın cenazesinin tören alanına getirilmeyeceği öğrenildi.

Törene Tarık Akan’ın ailesi, sanatçı dostları ve sevenleri katılacak. Törende ünlü sanatçının kızı Özlem Üregül ve sanatçı dostları birer konuşma yapacak.

Anma töreninde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Tarık Akan’ın oğlu Barış Üregül, “Söylenecek pek bir şey yok. Açıkçası hepimiz üzgünüz. Anmaya geldik elimizden geldiğince. Ömrümüz boyunca anmaya devam edeceğiz diyecek bir şeyim yok. Hep beraberdik. Nazım Hikmet Vakfı’na teşekkür etmek istiyorum. Fazıl Say’a teşekkür etmek istiyorum. Kendisi babamın arkadaşıydı. Burada bugün eserini çalacak olması anlamlı ve güzel. Babamın  arkadaşlarına, bütün emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Son zamanlarda yoğun bakımdaydı. Acı hissetmedi” dedi.

tarik-akan3

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’de salonda yerini aldı.

Tarık Akan’ın hayatını anlatan belgesel gösteriminin ardından ailesi adına kızı Özlem Üregül bir konuşma yaptı.

tarik-akan2

Sonrasında ise Ataol Behramoğlu da şiirleriyle Tarık Akan’a veda etti.

tarik-akan1

Ardından Rutkay Aziz Akan’ı anlatan bir konuşma yaptı.

Rutkay Aziz 1967 yılında tanıştığı Tarık Akan’la dostluklarını “Tarık Türkiye’nin Tarık Akan’ı. Ama benim Bakırköylü, devrimci, canım ciğerim arkadaşım. Onun veda edişiyle bizden de bir parça gidiyor” sözleriyle anlattı.

Rutkay Aziz konuşmasına şöyle devam etti: “Hep emeğin yanında yer aldık. Onurlu, gururlu, kavgacı bir adamdı. 3 şeye toz kondurmazdı: Mustafa Kemal Atatürk, Nazım Hikmet ve İlhan Selçuk. Tarık Akan sadece filmleri ile değil, 25 yıldır yetiştirdiği öğrencileriyle birlikte aydınlık Türkiye’ye doğru koşuyor. Dünyanın bütün ışıkları onun yakışıklı yüzünde yansıyacak”.

Fazıl Say Nazım Hikmet Korosuyla sahne aldı. Sonrasında Genco Erkal sahneye çıkarak şiir okudu.

rutkay-aziz

Sanatçılar Zülfü Livaneli, Rutkay Aziz, Mazlum Çimen, Zuhal Olcay, Hüseyin Turan, Güvenç Dağüstün ve birçok isim sahneye çıkarak “Yiğidim Aslanım” şarkısını söylediler. Piyanoda Fazıl Say yer alırken, Nazım Hikmet Korosu da eşlik etti.

fazil-say

Tarık Akan’ın naaşı cenaze namazının kılınacağı Teşvikiye’ye getirildi.

Tarık Akan’ın naaşı Bakırköy Zuhuratbaba Mezarlığı’na doğru yola çıktı.