'Tarafsız' medyanın sefaleti: Öğrencilere mezar olan yurtta 'Cemaat'i görmediler

Türkiye Adana'daki yangın faciasıyla sarsılırken, medyanın 'cemaat' hassasiyeti de gözlerden kaçmadı.

'Tarafsız' medyanın sefaleti: Öğrencilere mezar olan yurtta 'Cemaat'i görmediler

Adana’nın Aladağ ilçesinde bir cemaate ait öğrenci yurdundaki yangında 12 kişinin hayatını kaybederken, AKP medyası ve ‘ana akım’ olarak tabir edilen CNN Türk, Habertürk ve NTV gibi kanalların olaya ilişkin yayınlarında facianın gerçekleştiği yurdun cemaat bağlantısını gizlemeye çalışması dikkat çekiyor.

Yangın faciasında 12 kişiye mezar olan yurdun adı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu. Sözkonusu derneğin ise Süleymancılarla bağlantılı olduğu biliniyor. ‘Eğitim ve barınma’ alanına büyük önem verdiği de bilinen cemaatin ülke genelinde 1000’i aşkın yurt ve pansiyonu olduğu iddia ediliyor.

“Aman ‘cemaat’ demeyelim”

Yangının faciasının ardından medyanın olayla ilgili yayıncılık anlayışı ise söyleyecek söz bırakmıyor. AKP’nin resmi yayın organı TRT ve iktidar propagandası yapmakla görevli diğer yandaş kanalların ‘cemaat’ hassasiyetleri şaşırtmazken, “tarafsız” olma iddiasındaki CNN Türk, Habertürk ve NTV gibi TV kanalların yangına ilişkin haber ve yayınlarında olayın bu yönüne değinmekten özellikle kaçınmaları gözden kaçmıyor.