Talimatname "FETÖ"yü ifşa ediyor

15 maddelik talimatname, hücre tipi yapılanan ve şifreli mesajlarla haberleşen örgütün yapısını ortaya çıkardı.

Talimatname

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Şanlıurfa’da gözaltına alınan emniyet amiri İ.E’nin bilgisayarından çıkan 15 maddelik talimatname, hücre tipi yapılanan ve şifreli mesajlarla haberleşen örgütün yapısını ortaya çıkardı.

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında Şanlıurfa’da gözaltına alınan emniyet amirinin bilgisayarında bulunan talimatname, hücre tipi yapılanan ve şifreli mesajlarla haberleşen örgütün yapısıyla ilgili ayrıntıları gün yüzüne çıkardı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde evinde arama yapılan emniyet amiri İ.E.’nin kişisel bilgisayarında, örgüt yöneticileri tarafından gönderilen ve silmeyi unuttuğu 15 maddelik talimatname bulundu.

17-25 Aralık sürecinin ardından örgüt üyelerine şifreli haberleşme sistemi “By Lock” aracılığıyla gönderildiği tespit edilen talimatnamede, “By Lock uygulamasını telefonunuzdan silin. Telefonunuzu formatlayın, dijital verileri silin. Fetullah Gülen’in tüm kitaplarını kaldırın. Evinize aramaya gelen polislerin üzerini avukatınız aracılığıyla aratın. Kadınların üst araması için mutlaka kadın polis talep edin.” gibi uyarıların sıralandığı belirlendi.

Uzun süre bu uygulama üzerinden talimat alan örgüt üyelerine, sistemin deşifre olmasının ardından “Eagle” uygulaması üzerinden haberleşilmesi, evlerde yüz yüze yapılan toplantıların da sonlandırılması talimatı verildiği öğrenildi.

“Sistem iki gün içinde verileri otomatik siliyordu”

Haberleşmeyi itiraf eden polis memuru E.K, ifadesinde, örgütle çocukluk yıllarında tanıştığını ve yönlendirme sonucu polis olduğunu, görev yapacağı birimlerin bile bu kişiler tarafından belirlendiğini kaydetti.

İl imamının talimatları emniyet imamına, onun da kendilerinden sorumlu kişilere verdiğini anlatan E.K, “Güzel yerlerde çalışmamız için bize referans oluyorlardı. ‘Nerede çalışmak istiyorsunuz?’ diye soruyorlardı. Maaşımızdan her ay 100 lira himmet veriyorduk. Kurban bayramlarında ise 500-600 liralık kurban tutarını ablalara ya da ağabeylere veriyorduk.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’da göreve başladıktan sonra kendisiyle birlikte 3 kişilik grup oluşturulduğunu bildiren E.K, şöyle devam etti:

“Android tabanlı cihazlarda çalışan uygulamaya, örgüt imamlarının 3-5 kişilik hücre tipi yapılanma için verdiği kullanıcı adı ve şifresiyle bağlanıyorduk. Ağabeylerin kurduğu, onların verdiği kullanıcı adı ve parolayla bağlanabildiğimiz bir sistemdi. Talimatları buradan alıyorduk. Emniyet içerisindeki gelişmeleri bu sistem içinde bilgi veriyorduk. Sistem iki gün içinde verileri otomatik siliyordu. 17-25 Aralık’tan sonra gönderdikleri talimatla bunu cihazlardan silmemizi istediler. Sonra başka bir uygulama kullandık.”

E.K, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgütün gerçek yüzünü gördüğünü, etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirtti.