Taksim'de turistler ortada kaldı, oteller ve taksiciler 'pes' dedirtti!

Atatürk Havaalanı'nda yaşanan saldırının ardından havayolu şirketlerinin yüzlerce yabancı turisti ortada bıraktığı, mağdur turistlerin otel ve taksicilerin fırsatçı tutumlarına maruz kaldığı ortaya çıktı.

Taksim'de turistler ortada kaldı, oteller ve taksiciler 'pes' dedirtti!

Atatürk Havaalanı’nda yaşanan silahlı ve bombalı saldırının ardından, havayolu şirketlerinin saldırı sonrası uçuşları iptal olan yüzlerce yabancı turisti ortada bırakarak mağdur ettiği ortaya çıktı.

Gazete Manifesto’ya ulaşan bir yurttaşın aktardığı olaya göre, havaalanındaki saldırının ardından firmalar, uçuş için bekleyen yüzlerce turisti “Otobüslere binip taksime gidin sizi karşılayacaklar” diyerek Taksim Meydanı’na yönlendirdi. Ancak THY, Onur Air ve Atlas Jet’in yönlendirmesiyle Taksim’e giden turistleri meydanda sadece 1 yetkili karşıladı. Saldırı sonrası korku ve panik içinde ortada kalan yüzlerce turist, fahiş otel fiyatları ve taksi ücretleri karşılığında konaklamaya mecbur edildi. Havayolu şirketlerinin umarsızlığı ve otel sahipleri ile taksi şöförlerinin fırsatçı muameleleri arasında kalan turistlerin yaşadığı mağduriyeti sosyal medyadan öğrenip yardıma koşan bir yurttaş, skandal olayı şöyle aktardı:

Firmalar ortada bıraktı

“Gece 3 gibi twitterdan taksim meydanda yüzlerce turistin havaalanından getirilip bırakıldığı ve ilgilenilmediği haberi geldi… Bir kaç arkadaş ile haberleşip Taksim meydana geçtik. Yüzlerce insan gerçekten ortada bavulları çoluk çocuk yerlerde oturuyorlar. Bu arada Onur Air, Atlas jet ve THY yolluyor insanları Taksime. “Otobüslere binip taksime gidin sizi karşılayacaklar” deniyor. Ancak THY’nın gönderdiği 1 kişi dışında kimse gelmedi.

‘Taksi parasını siz ödersiniz’

“O gelen arkadaşta Aksarayda bir otelle anlaşmışlar “Taksi paranızı kendiniz vermek kaydıyla ayarladığımı otelde kalabilirsiniz!” dedi ve yol parası olan bir çoğunluk bu görevli ile otele gitti. Ancak 100’e yakın insan ortada kaldı ve 3-4 polis dışında ilgilenen kimse olmadı.”

Kabul etmediler

“Twitterdan 2-3 kişi bir çağrı başlattık ve Begonia otel dışında ücretsiz konaklama yardımında bulunan olmadı. Biz de dahil olmak üzere 10 kişi evlerimizde misafir etmek istedik ancak insanlar gerçekten çok korkmuşlardı ve güvenmedikleri için kabul etmediler. Ücretsiz otele bile bir çoğunu çok zor ikna ettik.”

Taksiciler 60 lira istedi!

“Taksiler kişi başı 60 lira alarak otele götürmeye çalıştı. Bir kaç otel anında çok yüksek fiyatlar çekti. İşin özü toplamda 6-7 kişi 200-300 kişilik bir kalabalığı konaklayacak yerlere yönelttik, defalarca kazıklanmalarına engel olduk…”