TAK: Devam edeceğiz

Pazar günü gerçekleşen saldırıyı Güneydoğu'da devam eden operasyonlarına karşı yapılmış bir 'intikam eylemi' olarak tanımlayan TAK'ın açıklama yaptı.

TAK: Devam edeceğiz

Pazar günü gerçekleşen saldırıyı Güneydoğu’da devam eden operasyonlarına karşı yapılmış bir ‘intikam eylemi’ olarak tanımlayan TAK’ın açıklama yaptı. Açıklamada,

“13 Mart 2016 tarihinde Saat:18:45’te faşist TC’nin kalbi Ankara’da, Kürt halkına karşı en vahşi yöntemlerle sürmekte olan katliam kararlarının alındığı merkezleri ve yönlendirici faşist odakları hedef alan eylemi, Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) olarak üstleniyoruz. Eylemi örgütümüze bağlı Doğa JİYAN (Seher Çağla Demir) yoldaşımızın komutasında bir birimimiz gerçekleştirmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Her ne kadar hedeflerinin siviller olmadığı, “devlet güçleri” olduğu belirtilse de olayın yaşandığı yer hedefin ona yönelik olmadığını gösteriyor. Ayrıca örgüt, ölenlerin içinde birçok polis ve asker kaybı olduğunu iddia ediyor ancak bununla ilgili bir veri paylaşmıyor.

Açıklamanın sonunda ise, “Unutulmamalıdır ki; Cizre başta olmak üzere sivil, savunmasız halkımıza yönelik gerçekleştirilen yakma, teşhir etme düzeyine varan katliamların hesabını her koşulda sorma kararlılığında yüzlerce fedaimiz mevcuttur. Kirli savaşın beyni ve yürütücüsü olanları, kendilerini en güvende hissettikleri yerlerinde vurmaya devam edeceğiz” denildi.

Aralık 2015’te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na havan topuyla düzenlenen saldırıyı ve Şubat ayında Ankara’da gerçekleştirilen ve 29 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan bir diğer bombalı saldırıyı da TAK üstlenmişti.