Tacize mi uğradın butona bas

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, toplu taşıma araçlarında yaşanabilecek şiddet olaylarına karşı ve çıkan yangınları önleme amacıyla araçlara alarm sistemi ve acil durum butonu yerleştirmeye hazırlanıyor. “Acil durum butonu” çalışmasının, 11 Şubat 2015’te Mersin’de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın, bindiği minibüsün şoförünün tecavüz girişimine direndiği için öldürülmesinin ardından başlatıldığı öğrenildi. Olayın hemen ardından Başbakan Davutoğlu’nun Özgecan Aslan’ın... View Article

Tacize mi uğradın butona bas

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, toplu taşıma araçlarında yaşanabilecek şiddet olaylarına karşı ve çıkan yangınları önleme amacıyla araçlara alarm sistemi ve acil durum butonu yerleştirmeye hazırlanıyor.

“Acil durum butonu” çalışmasının, 11 Şubat 2015’te Mersin’de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın, bindiği minibüsün şoförünün tecavüz girişimine direndiği için öldürülmesinin ardından başlatıldığı öğrenildi. Olayın hemen ardından Başbakan Davutoğlu’nun Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesinin ardından açıkladığı ‘kadına yönelik şiddete karşı seferberlik’ detaylarında da yer alan düzenleme tekrar gündeme geldi. Toplu taşıma araçlarına konması planlanan buton, yolcunun kolayca erişebileceği bir noktaya yerleştirilecek. Araçlara, takip için GPS, iç ve dış kamera ve kayıt cihazı da kurulacak. Bir tehlike anında yolcu, butona basarak sinyal verecek; GPS üzerinden ilgili aracın konumuna ulaşılacak. Güvenlik güçleri, harekete geçecek ve olaya müdahale edecek.

Bakanlık, acil durum butonunun yanı sıra şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde sıkça karşılaşılan yangın sorunu için de düzenleme yapıyor. Araçlara yangın algılama ve alarm sistemleri kurulacak ve şoför için sesli – ışıklı uyarı sistemi olacak. Yangın algılama ve alarm sistemi, hem trafikte seyreden hem de yeni imal edilecek araçlar için zorunlu olacak.