Tabelaya yazarak üniversite olunmuyor

Abdullah Gül Üniversitesi, "Barış İçin Akademisyenler" bildirisine imza atan Prof. Dr. Bülent Tanju’nun istifasının istendiğini duyurdu.

Tabelaya yazarak üniversite olunmuyor

12516235_10153644317477530_908847365_nAbdullah Gül Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın barış bildirisi yayınlayan akademisyenleri hedef göstermesi ve Yükseköğretim Kurumu’nun (YÖK) da bu yönde bir açıklama yapmasından sonra “Barış İçin Akademisyenler” bildirisine imza atan Prof. Dr. Bülent Tanju’nun istifasının istendiğini duyurdu.

Rektörlük imzasıyla yapılan açıklamada, “Barış İçin Akademisyenler” tarafından yayınlanan bildiride imzası bulunan Prof. Dr. Bülent Tanju’nun istifasının istendiği söylenirken “Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilecek talimatlar doğrultusunda, hakkında işlem yapılacaktır.” denildi.

YÖK emri aldı

Erdoğan’ın barış bildirisi yayınlayan akademisyenleri hedef göstermesi üzerine Yükseköğretim Genel Kurulu bir grup akademisyenin yayınladıklar bildiriyi görüşmek üzere acilen toplanmıştı.

Toplantının ardından yapılan açıklamada ise şu sözlere yer verilmişti:

“Bir grup akademisyen tarafından yayımlanan devletimizin, Güneydoğu’da sürmekte olan teröre karşı mücadelesini ‘katliam ve kıyım’ olarak niteleyen bildiri, tüm akademi camiasını zan altında bırakmaktadır.

Teröre destek veren kişinin mesleği ve statüsü hiçbir demokratik ülkede kişiye imtiyaz sağlamaz, teröre destekçiliği hiçbir şekilde hafife alınamaz. Teröre destek veren bu bildiri, akademik özgürlük ile bağdaştırılamaz. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak devletin en temel görevidir. Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır. Rektörlerimiz ve Üniversitelerarası Kurul ile bu konuyu görüşmek üzere toplanacağız.”

Yandaş medya organlarında linç kampanyası sürüyor

Yandaş medya organları ise “Doğu ve Güneydoğu’da adeta özerklik isyanı başlatması, sivilleri bile vurmaktan kaçınmayan PKK’ya yönelik başlatılan operasyonlar bazı akademisyenleri harekete geçirdi. Türkiye’nin birçok üniversitesinden ve yurtdışından bin 128 akademisyen, skandal bir bildiriyle devleti itham etti. İstanbul ve Ankara’da basın toplantısıyla ihaneti duyurdular.” şeklinde haberler yaparak akademisyenler hakkında başlattığı karalama kampanyasını sürdürüyor.

http://gazetemanifesto.com/2016/01/12/erdogandan-akademisyenlere-aydin-musveddesi-cahiller/

http://gazetemanifesto.com/2016/01/12/1128-akademisyenden-baris-cagrisi/