Suudiler Yemen’de yine hastane vurdu

Dün akşam Kuzey Yemen’de bulunan Razeh bölgesindeki Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) Hastanesi’ni vuran Suudi füzeleri en az 5 kişinin ölümüne 10 üzerinde insanın yaralanmasına neden oldu. Hastane yerleşkesinin üzerinden geçen uçakların bombardımanı gerçekleştirdiği söylenirken çok sayıda binanın vurulduğu enkazın altında daha fazla ölü olmasından endişe ediliyor. Dün gerçekleşen füze saldırısı Yemen’deki Sınır Tanımayan Doktorlar’ın Yemen’de... View Article

Suudiler Yemen’de yine hastane vurdu

Dün akşam Kuzey Yemen’de bulunan Razeh bölgesindeki Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) Hastanesi’ni vuran Suudi füzeleri en az 5 kişinin ölümüne 10 üzerinde insanın yaralanmasına neden oldu.

Hastane yerleşkesinin üzerinden geçen uçakların bombardımanı gerçekleştirdiği söylenirken çok sayıda binanın vurulduğu enkazın altında daha fazla ölü olmasından endişe ediliyor.

Dün gerçekleşen füze saldırısı Yemen’deki Sınır Tanımayan Doktorlar’ın Yemen’de görev yaptığı sağlık yerleşkelerine yapılan üçüncü saldırı.

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon uçakları Saada bölgesinde 27 Ekim’de, 3 Aralık’ta da Taiz’deki bir sağlık merkezini vurmuştu.

Pazar günü gerçekleşen saldırıyla birlikte MSF’nin uğradığı öldürücü saldırılar sürüyor. 3 Ekim’de de ABD uçakları Afganistan’da bir hastaneyi vurmuş ve en az 42 kişinin ölümüne neden olmuştu.

Dün akşam Suudi füzelerinin vurduğu hastanede MSF doktorlarının Kasım ayından beri faaliyet gösteriyordu.  Gerçekleşen saldırı sonrasında personel ve hastalar Saada’da bulunan bir diğer sağlık merkezine taşınırken Sınır Tanımayan Doktorlar Suudi koalisyonuna düzenli olarak MSF hastanesinin koordinatlarını verdiklerini belirtti.

Suudilerin liderliğindeki koalisyon 2014 Mart’ından beri ABD ve İngiltere’nin desteğiyle Yemen’deki saldırılarını sürdürürken hastaneleri ve mülteci kamplarını da vuruyor.  Binlerce insanın ölümüne, on binlercesinin yaralanmasına ve yerlerinden edilmesine neden olan Suudi koalisyonu savaş suçlarına devam ediyor.