Savcılık Suruç, Ankara Garı, Taksim saldırılarını neden engellemedi?

Suruç ve Ankara Garı saldırılarının zanlısı, IŞİD'in Antep emiri Yunus Durmaz'ın, HDP'nin Diyarbakır mitingine bombacı Orhan Gönder ile birlikte girdiği ortaya çıktı.

Savcılık Suruç, Ankara Garı, Taksim saldırılarını neden engellemedi?

Suruç ve Ankara Garı saldırılarının zanlısı, IŞİD’in Antep emiri Yunus Durmaz’ın, HDP’nin Diyarbakır mitingine bombacı Orhan Gönder ile birlikte girdiği ortaya çıktı.

Gaziantep’de düzenlenen operasyon sırasında kendisini patlatarak öldüren IŞİD’in Antep emiri Yunus Durmaz’ın HDP’nin Diyarbakır mitingine yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren Orhan Gönder ile birlikte miting alanına girdiği belirlendi. Buna ilişkin görüntülerin dava dosyasında olmasına karşın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesini hazırlarken Yunus Durmaz’dan hiç bahsetmemesi ve davaya eklememesi dikkat çekti.

Cumhuriyet’in haberine göre, Orhan Gönder ile polis kamerasına takılan Yunus Durmaz, eğer o tarihte yakalansaydı Suruç, Ankara Gar ve Taksim saldırıları yaşanmayacaktı.

Polisin elinde ilk günden beri bulunan bu görüntülerden Yunus Durmaz’ın kimliği açıkça belli oluyor. Diyarbakır Savcılığı’nın neden iddianameye Yunus Durmaz ve yanındaki iki kişiyi eklemediği soru işaretine neden oldu.

Buna karşın Durmaz’ın yakalanmaması, birçok kanlı saldırya yol açtı. Eğer 5 Haziran 2015’te miting alanına giren Durmaz, olaydan hemen sonra yakalansaydı 34 kişinin öldüğü 20 Temmuz Suruç saldırısı, 103 kişinin öldüğü 10 Ekim Ankara katliamı gerçekleşmezdi. Çünkü her iki eylemde de saldırı talimatını Durmaz verdi ve canlı bombaları kendisi organize etti. Durmaz, o dönem istihbaratın birebir dinleyip takip ettiği kişiydi.