Suriye'ye dönük çifte emperyalist saldırganlık: ABD Deyr Ez-Zor'u, İsrail Golan tepelerini vurdu!

Suiriye bugün iki taraftan emperyalist saldırıya uğradı. ABD uçakları Deyr Ez Zor'u bombalarken, İsrail uçakları Golan tepelerini vurdu.

Suriye'ye dönük çifte emperyalist saldırganlık: ABD Deyr Ez-Zor'u, İsrail Golan tepelerini vurdu!

Suriye Ordusu’na dönük emperyalist saldırganlık bu akşam iki cephede kendisini hissettirdi. Akşam saatlerinde 60’tan fazla Suriye askerinin ölümü ile sonuçlanan Amerikan savaş uçaklarının bombardımanı gerçekleşmeden kısa süre önce Suriye Ordusu’na dönük bir saldırı da Golan tepelerinde İsrail uçakları tarafından yapıldı.

El Nusra’nın kolu olan Fetih Cephesi’ne bağlı cihatçılara bugün akşamüstü saatlerinde Suriye’nin Kuneytra bölgesindeki Golan tepelerindeki Suriye Ordusu mevzilerine bir taarruz başlattılar. Yaklaşık bir saat süren saldırı esnasında Suriye Ordusu’ndan kayıp yaşanmazken, 3 cihatçının öldürüldüğü bildirildi.

Bu saldırının sonrasında akşam 19:00 sularında İsrail Hava Kuvvetleri’ne bağlı uçakların Golan tepelerini bombaladığı bilgisi de bölgedeki kaynaklar tarafından bildirildi. İsrail kaynakları bombardımanın sebebini gün içerisinde Suriye tarafından yapılan saldırı olarak bildiriyorlar.