Suriyeli çocuk işçileri çalıştırdıkları ortaya çıkan tekstil patronlarından açıklama: Kanunsuz çekim yapıldı

Türkiye'deki tekstil atölyelerinde Suriyeli çocuk işçi çalıştırdıkları ortaya çıkan tekstil patronlarından açıklama geldi.

Suriyeli çocuk işçileri çalıştırdıkları ortaya çıkan tekstil patronlarından açıklama: Kanunsuz çekim yapıldı

Zara, Mango, Mark’s& Spencer gibi dünyaca ünlü giyim markalarının Türkiye’deki tekstil atölyelerinde Suriyeli çocuk işçi çalıştırdıkları ortaya çıkmasının ardından tekstil patronlarından açıklama geldi.   Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, haberin ‘kanunsuz çekim’le yapıldığını ve ‘kurgu’ olduğunu öne sürdü.

DÜNYA gazetesine konuşan Şeref Fayat, bu tarz haberlerin maksatlı yapıldığını ve tamamen Türkiye’nin imajının karalanmaya çalışıldığını ifade etti. Fayat, haberde bahsi geçen dünya markalarının Türkiye’de çok bağlantılarının olduğunu ve bu bağlantıları aracılığıyla iş yaptıkları ‘Türk firmalarını çok iyi bilip araştırdıklarına’ dikkat çekti. Fayat, böyle bir olayın yaşanmasına ihtimal vermediğini savunurken, kanunsuz çekim yapıldığını ve görüntülerin kurgudan ibaret olduğunu ileri sürdü.

“Kayıtdışılık var ama…”

Türkiye’deki tekstil sektöründe kayıtdışı çalışmanın olduğunu kabul eden Fayat, “Ancak ‘Türk tekstilciler Suriyeli çocukları çalıştırıyor’ diyerek sektörü karalamak çok kötü bir oyun. Bunu kabul edemeyiz” dedi.

“Türkiye ile iş yapmaya devam” dediler

Haber yayınlandığı andan itibaren yabancı partnerleriyle sürekli görüşmeler yaptıklarını dile getiren Fayat, bu görüşmelerde Türkiye’yi yıllardır tanıyan şirketlerin konuya sağduyulu yaklaştıklarını ve Türkiye ile işlerini kesmek gibi bir niyet göstermediklerini belirtti.

“Made in Turkey”le karşılık verilecek

Karşı propogandaya başladıklarını ve bunu çok sert bir şekilde gerçekleştireceklerini kaydeden Fayat, yaşanan olayların ardından Made in Turkey algısını yukarılara taşımak adına yurtdışında da güçlü bir tanıtım atağına geçeceklerini ifade etti.

http://gazetemanifesto.com/2016/10/24/zara-ve-mangonun-turkiyedeki-atolyelerinde-cocuk-multeciler-calistiriliyor/