Türkiye “ulusal egemenliği ihlal ettiği” gerekçesiyle BM’ye şikayet edildi

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, Birleşmiş Milletler’e (BM) mektup yollayarak Türkiye’yi kınadı.

Türkiye “ulusal egemenliği ihlal ettiği” gerekçesiyle BM’ye şikayet edildi

30 Ağustos’un yıldönümünde, Türkiye “ulusal egemenliği ihlal ettiği” gerekçesiyle BM’ye şikayet edildi.

Emperyalizme karşı mücadeleyle 1922 yılında ulusal egemenliğini kazanan Türkiye’nin ismi, aradan geçen 94 seneden sonra, başka bir ülkenin ulusal egemenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle Birleşmiş Milletler’e şikayet ediliyor.

Suriye Dışişleri Bakanlığı: Türkiye rejiminin yaptığı sınır ihlalleri ve katliamları kınıyoruz

Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından 29 Ağustos Pazartesi günü yapılan açıklamada, Türkiye’nin Suriye topraklarında yaptığı ihlaller ve katliamlar birer saldırı suçu olarak nitelendirilirken, Suriye topraklarında “terörizme karşı girişilen her harekat” Suriye Arap Cumhuriyeti ile birlikte koordinasyonlu bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğinin altı çizildi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı’nın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’ne ve Güvenlik Konseyi’ne yolladığı mektupta şu ifadeler yer aldı:

“Türk Ordusu’nun hava ve topçu kuvvetleri, silahlı terörist gruplarla koordinasyonlu bir şekilde Halep’in güneyinde bulunana Jub al-Kousa ve al-Amarneh köylerine rastgele bombardıman yaparak 35 sivilin katledilmesine, onlarca insanın yaralanmasına sebep oldu.

“Suriye Arap Cumhuriyeti, Ankara’daki rejimin Suriye halkına, Suriye halkının bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne karşı işlediği suçları, ihlalleri , saldırıları ve katliamları en sert ifadelerle kınamaktadır.

“Fransa, İngiltere, Suudi Arabistan ve Katar’ın terörizmi desteklemek için Türk rejimine verdiği sürekli destek sadece Suriye halkı tarafından değil bütün dünya tarafından biliniyor. “