Suriye’deki yabancı cihatçı sıralamasında Türkiye birinci

Suriye kaynaklarına göre, Suriye’ye cihatçı örgütlerle bağlantılı olarak savaşmak üzere gelen yabancılar sıralamasında Türkiye 25.800 cihatçı ile ilk sırada yer alıyor. Türkiye’den Suriye’ye gidenler arasında TSK ve istihbarat mensupları ile ülkücüler ve Türkmenlerin bulunduğu bildiriliyor. Verilere göre çatışmalarda bugüne kadar Türkiyeli 5760 kişi öldürülürken 380 kişi ise kayıp. Suriye’ye giden kadın sayısında ise Tunus’un ilk... View Article

Suriye’deki yabancı cihatçı sıralamasında Türkiye birinci

Suriye kaynaklarına göre, Suriye’ye cihatçı örgütlerle bağlantılı olarak savaşmak üzere gelen yabancılar sıralamasında Türkiye 25.800 cihatçı ile ilk sırada yer alıyor.

Türkiye’den Suriye’ye gidenler arasında TSK ve istihbarat mensupları ile ülkücüler ve Türkmenlerin bulunduğu bildiriliyor.

Verilere göre çatışmalarda bugüne kadar Türkiyeli 5760 kişi öldürülürken 380 kişi ise kayıp.

Suriye’ye giden kadın sayısında ise Tunus’un ilk sırada olduğu görülüyor. Söz konusu kadınların çoğunun Suriye’ye cihat nikâhı için gittikleri belirtiliyor.

Suriye’ye Suriye Ordusu ile çatışmak üzere giden yabancılar sıralamasında Türkiye’den sonra 2. sırada Suudi Arabistan, 3. sırada Çeçenistan, 4. sırada Filistin, 5. sırada ise Tunus bulunuyor.