Suriye Ordusu’nun yeni hedefi Güneybatı Halep

Halep zaferi sonrasında Suriye Ordusu yeni hamlelere hazırlanıyor.

Suriye Ordusu’nun yeni hedefi Güneybatı Halep

Halep kentinin doğusundaki mahallelerin cihatçı teröristlerden tamamen temizlenmesinin ardından Suriye Arap Ordusu’nun Halep’in güneybatısındaki Raşidin mahallesindeki cihatçı teröristlere bölgeyi boşaltmaları için verdiği süre de doluyor.

Halep’in doğusundaki başarılı operasyonları yürüten birliklerin önemli bir kısmının bölgeye kaydırıldığı bildirilirken El Kaide’ye bağlı Nusra Cephesi (Şam’ın Fethi Cephesi) dışındaki cihatçı örgütlerin yer aldığı Fetih Ordusu’na bağlı teröristlerin teslim olma ve geri çekilme çağrısına uymaları beklenmiyor.

Bölgede Suriye Arap Ordusu ve müttefiklerinin cihatçı teröristlere karşı hem sayıca hem de ateş gücü yönünden büyük üstünlüğü olduğu biliniyor. Bölgenin ele geçirilmesi halinde Halep kentinin batısında kalan son banliyöleri de Suriye devletinin kontrolüne geri dönecek ve böylece çatışmaların başladığı 2012 yılından bu yana ilk defa kent bütünüyle özgürlüğüne kavuşmuş olacak.

Öte yandan, Suriye ordusunun bölgeyi cihatçılardan temizlemesinin ardından İdlib sınırına doğru temizlik harekatına devam edeceği bildiriliyor. Bu yeni operasyonlarda ise hedefin İdlib’deki Serakıb olacağı söyleniyor.