Suriye Ordusu, yeni operasyonlara başlıyor

Cenevre görüşmeleri öncesinde Suriye Arap Ordusu'nun gün içerisinde kuzeyde ve güneyde yeni operasyonlara başlamak üzere yığınak ve hazırlık yaptığı bildirildi.

Suriye Ordusu, yeni operasyonlara başlıyor

CZzNX1-WcAI423YBirleşmiş Milletler tarafından Suriye’de barışın sağlanması amacıyla toplanan Cenevre görüşmeleri öncesinde Suriye Arap Ordusu’nun gün içerisinde kuzeyde ve güneyde yeni operasyonlara başlamak üzere yığınak ve hazırlık yaptığı bildirildi.

Suriye Arap Ordusu’nun ülkenin Lazkiye kırsalındaki Selma ve Rabia kasabalarını da ele geçirmesinden sonra Kürt Dağı bölgesinde cihatçı çetelerin elinde kalan son kale olan Kinsaba’ya asker sevkiyatına başladığı ve her an saldırıya geçebileceği söyleniyor. Kinsaba’nın da alınması halinde Türkmen Dağı ve Kürt Dağı bölgesinde cihatçı çetelerin tüm ikmal yolları kesilmiş olacak ve Çişr el Şuğur ile İdlib’e doğru yönelmeden önce bu bölgenin tamamen temizlenmesi de mümkün hale gelecek.

Bununla birlikte Suriye Arap Ordusu’nun ülkenin güneyinde ele geçirilen Şeyh Miskin’den sonra operasyon ikinci aşaması için Hava kentine yöneldiği de bildiriliyor. Suriye güçleri, yine her an saldırıya başlamak üzere Hava kenti yakınlarına asker sevkiyatı yapıyor.

CZuRY7TWIAA3hxrSuriye ordusunun ilerleyişi sürüyor

Öte yandan, Suriye’ye bağlı Ulusal Savunma Güçleri’nin Halep güneydoğusundaki Beluz kentini ele geçirdiği bildirilirken IŞİD’in elindeki Halep’in kuzeydoğusundaki el Bab kentine yönelik operasyonlarda ilerleme kaydedildiği ve Vadiye ile çevresinin de kurtarıldığı bildirildi.

Ülkenin doğusundaki Deyr Ezzor’da ise Bakaliye bölgesine yönelik IŞİD saldırılarının püskürtüldüğü açıklandı. Hama ve İdlib’te yaşanan çatışmalarda ise cihatçı çetelerin önemli kayıplar verdiği söylenirken Suriya ordusunun Şam’ın güneybatısındaki Daraya’yı da kuşatmaya başladığı ifade edildi.