Suriye Ordusu ve Hizbullah'tan Halep'in merkezinde büyük taarruz

Suriye Ordusu ve Hizbullah bugün Halep'te önemli ilerlemeler kaydetti.

Suriye Ordusu ve Hizbullah'tan Halep'in merkezinde büyük taarruz

Geçtiğimiz hafta, Halep şehrinin doğusuna düşen bölgeleri kurtarma operasyonun başladığını duyuran Suriye Ordusu, bu sabah bölgede yeni bir cephe açtı.

Tarihi Halep kalesinin yanında bulunan Farafira bölgesindeki cihatçıları hedef alan Suriye Ordusu ve Hizbullah bölgeyi tamamen kontrol altına aldı.

Farafira’yı tamamen kontrol altına alan birlikler, hızlı bir şekilde Bab el-Neyrab bölgesinde ilerlemeye çalışıyor.

Suriye Ordusu'nun bugün Halep'te kontrol altına aldığı Farafira bölgesi

Suriye Ordusu’nun bugün Halep’te kontrol altına aldığı Farafira bölgesi

Gün içerisinde şehir merkezinde ilerleyerek Halep Kalesi yakınlarındaki ilçede tam kontrolü sağlayan Suriye Ordusu, bölgedeki sivil ve silahlılara bir çağrı yaptı.

Suriye Arap Haber Ajansı (SANA), konuyla ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Vatandaşlar teröristlerin bulunduğu yerlerden uzak dursunlar”

“Komutanlık bugün yayınladığı ve SANA’nın bir nüshasını aldığı beyanında; vatandaşları teröristlerin karargahları, toplanma yerleri ve hareketlenmelerinden uzak durmalarına davet etti. Söz konusu bölgelerden çıkmak isteyen istisnasız tüm sivil vatandaşları karşılama ve onlara ikamet yerine ilaveten gereksinimlerini temin etme hazırlığını bir kez daha ifade eden komutanlık; bunun vatan çizgisinden sapan ve yeniden vatan kucağına dönmek isteyen silahlıları da kapsadığına dikkat çekti.

Komutanlık daha önce yayınladığı beyanda; ordu birliklerimizin vatan topraklarının istisnasız her karışını terörden temizleme kararlılığı kapsamında Halep Kentinin doğu semtlerine geniş kapsamlı operasyon başlattığını ilan etmişti. Teröristler tarafından canlı kalkan olarak kullanılan sivillerin tahliye edilmesi ve vatan kucağına dönmek isteyen silahlılara fırsat vermeye özen göstermektedir.

Halep’in doğu semtlerinde bulunan sivil vatandaşlar ve vatan kucağına dönmek isteyenlerin güvenli bir şekilde çıkışlarını temin etme amacıyla Halep Valiliği ordu birliklerimizin desteği ile bir dizi güvenli geçit temin etti. Daha önceki günlerde yüzlerce aile bu geçitlerden çıkarak, gerekli hizmet şebekesi ve altyapı ile donatılan geçici ikamet merkezlerine yerleştirildi.”

(Al-Masdar Haber)