Suriye Ordusu: Vatandaşlarımız Halep'e dönebilir

Halep'te sona doğru: Cihatçılar Halep'in güney bölgesinde sıkıştı.

Suriye Ordusu: Vatandaşlarımız Halep'e dönebilir

Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, ordu birliklerinin Halep kentinin kuzeydoğu semtlerinin güvenliğini temin etmeleri ve devlet kurumlarının sabote edilen altyapı ve hizmet kurumlarını onarma çalışmalarına başlamaları ardından bu semtlerde ikamet eden tüm vatandaşları evlerine dönmelerine davet etti.

Suriye Arap Haber Ajansı (SANA) tarafından bildirildiğine göre, Suriye Ordusu’nun bildirisinde ilgili tüm kurum ve birimlerin bu semtlerde sabote edilen altyapı ve hizmet kurumlarının onarılması için seferber olduklarına dikkat çekildi.

Suriye Ordusu, Halep’in doğusunda birçok bölgeyi kontrol altına alıp, halkın güvenliğini temin etmesinin ardından çok sayıda aile bu bölgelerde bulunan evlerine dönmüştü.

Dört mahalle daha cihatçılardan temizlendi

Suriye Ordusu dün de Halep’te büyük ilerleme kaydederek dört mahalleyi daha cihatçıların elinden almıştı.

Cihatçıların savunma hattını önceki gece saatlerinde kırmaya başaran birliklerin nihai taarruzla birlikte Miyasar, Kerem el Katerci, Kerem el Tahan ve Dahr Avvad mahallelerini kontrol altına aldığı, ilerleyişini sürdüren birliklerin, cihatçıların en büyük üslerinden sayılan Ulusal Hastane’yi de kontrol altına aldığı öğrenildi. Bu noktaların alınmasının ardından Halep kalesinin kuzeyinde bulunan cihatçılar şehrin güneyine çekilmeye başladı.