Suriye Ordusu Rakka’yı vurdu, Azez’e ilerliyor

İran haber kaynakları Suriye Hava Kuvvetleri’nin IŞİD tarafından kullanılan Rakka'daki eğitim merkezini imha ettiği, saldırılarda 30 cihatçının öldürüldüğünü bildirdi.

Suriye Ordusu Rakka’yı vurdu, Azez’e ilerliyor

İran haber kaynakları Suriye Hava Kuvvetleri’nin IŞİD tarafından kullanılan Rakka’daki eğitim merkezini imha ettiği, saldırılarda 30 cihatçının öldürüldüğünü bildirdi.

2013 yılında IŞİD tarafından işgal edilen Rakka cihatçı terör örgütü tarafından başkent ilan edilmişti.

Suriye Ordusu ve savunma milisleri Hizbullah güçleriyle birlikte geçtiğimiz hafta Halep’in kuzeyinde cihatçı terör örgütlerinin Türkiye ile irtibatını kesen operasyonlar gerçekleştirmiş, çok sayıda terörist öldürülürken, yüzlercesi de aileleriyle birlikte Türkiye sınırına kaçmıştı.

Suriye Ordusu’nun ilerleyişiyle birlikte bölgedeki çok sayıda kasaba ve köy cihatçılar tarafından ter edilmeye başladı.

YPG cihatçıların Azez’e geçişine izin verdi

Öte yandan, Londra merkezli ve ÖSO bağlantılı Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin bildirdiğine göre, YPG dün Afrin’den iki grup halinde cihatçı terör örgütü üyesi 80 kişinin İdlib’den Azez’e geçişine izin verdi.

“Muhalif” kaynağın haberine karşın, Suriye Hükümeti’ne yakın kaynaklar da YPG’nin yüzlerce cihatçının İdlib kırsalından Halep’in kuzeyinde bulunan Azez’e geçişine izin verdiğini bildirdi.

Geçtiğimiz hafta Nubbul ve Zehra’yı cihatçıların elinden kurtararak Halep’i kuşatan Suriye Ordusu bu örgütlerin Türkiye’den ikmal hattını keserken Türkiye sınırına yakın olan ÖSO’nun kontrolündeki Azez’e ilerleyişini sürdürüyor.