Suriye Ordusu, Lazkiye ve Halep'te ilerliyor

Suriye Arap Ordusu, Lazkiye'nin kuzeydoğusunda Türkiye sınırına yakın Kinsabba'ya doğru ilerlerken Halep kırsalında hem Nusra Cephesi ve Ahrar uş-Şam hem de IŞİD'e karşı pek stratejik bölgeyi ele geçirdi.

Suriye Ordusu, Lazkiye ve Halep'te ilerliyor

Suriye Arap Ordusu, Lazkiye’nin kuzeydoğusunda Türkiye sınırına yakın Kinsabba’ya doğru ilerlerken Halep kırsalında hem Nusra Cephesi ve Ahrar uş-Şam hem de IŞİD’e karşı pek çok stratejik bölgeyi ele geçirdi.

13940802000197_PhotoI

Şubat ayının başında başlayan Halep’in kuzeyindeki operasyonlarda son olarak Miskan ve Ahras’ı da kurtaran Suriye ordusu böylece artık Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile ‘sınırdaş’ hale geldi.

Öte yandan, Halep’in kuzeydoğusunda Kuveyres Üssü’nün çevresinde IŞİD’e karşı yürütülen operasyonlarda dün Tayyib köyünün kurtarılmasından sonra stratejik elektrik santralinde başlayan çatışmalarda IŞİD üyelerinin bölgeden tamamen çekildikleri ve elektrik santralinin de tamamen Suriye ordusunun denetimine girdiği bildirildi.

13941127000562_PhotoI

Lazkiye’nin terörist çetelerden tamamen temizlenmesi için yürütülen operasyonlarda ise sona yaklaşılıyor. Salma ve Rabia gibi stratejik önemi bulunan yerlerin kurtarılmasından sonra bir süredir hazırlık yapılan Kinsabba operasyonunda kasabanın etrafındaki köy ve tepelerin teker teker kurtarıldığı ve cihatçı çetelerin geri çekildiği söyleniyor. Kinsabba’nın da kurtarılmasından sonra cihatçı çetelerin elinde bulunan Cişr el-Şuğur ve İdlib’e hakim dağlık bölge Suriye ordusunun eline geçecek ve bu kentlerin kurtarılmasının önü açılacak.