Suriye ordusu cihatçıların Türkiye'den ikmal yolunu tamamen kesti

Suriye Ordusu, Hizbullah'ın da desteğiyle 2012'den bu yana kuşatma altında bulunan Şii kentleri Zehra ve Nubbul’u kurtarmayı başardı.

Suriye ordusu cihatçıların Türkiye'den ikmal yolunu tamamen kesti

CaTHhlGWIAALfLwSuriye Ordusu, Hizbullah’ın da desteğiyle 2012’den bu yana kuşatma altında bulunan Şii kentleri Zehra ve Nubbul’u kurtarmayı başardı. Cihatçı çetelerin Halep’in kuzeyinden çevrelenmesi anlamına da gelen zafer ile Türkiye’den gelen lojistik desteğin Halep’e ulaştırılması da engellenmiş olacak. Fetih Halep operasyon odasının komutanı Yasser Abdel Rahim’in de Türkiye’ye kaçtığı söyleniyor.

Son ana ikmal hattının kesilmesiyle Halep merkezindeki “muhalifler” kuşatma altına alınmış olacak. Böylece 1,5 yıldır beklenen “Halep çemberi”nin kapatılması da tamamlanmış oldu.

Öte yandan Halep’te bazı silahlı grupların taraf değiştirerek Suriye ordusuna destek verme kararı aldığı bildirildi. El Mayadin televizyonunun haberine göre, Halep’teki militan gruplar hükümet saflarında teröristlerle savaşmaya hazır olduklarını açıkladı.

CaTF44VWAAEyhNm.jpg-large

Suriye ordusunun Halep’in kuzeyinde dün başlattığı saldırılarda, Duveyr el Zeytun, Tel Cibin, Hardatnin ve Paşkoa kısa sürede kurtarılmıştı. Bugün yaşanan çatışmalarda ise Hardatnin’in kuzeyindeki Mareset el Han’ın da ele geçirilmesiyle 4 yıllık kuşatma kaldırılmış oldu.

Suriye ordusunun bölgede güvenliği tam olarak sağlayabilmek için kuzeyden güneye doğru Mayer, Bayanun, Rityan, Hayyan, Anadan, Haritan ve Ard el Malla kasabalarının bulunduğu hatta yöneleceği bildiriliyor.

Öte yandan, Afrin’deki tüm kontrol noktalarının Suriye Ordusu’nun ilerleyişinden kaçanlar için açıldığı da bölgeden gelen bilgiler arasında.

Bununla birlikte Suriye Ordusu’nun Halep’in kuzeydoğusunda IŞİD’in elindeki el Sin köyünü de ele geçirerek bölgedeki elektrik santralinin bulunduğu Rayyan’ın çevresini kuşattığı da bildirildi. Elektrik santrali Halep’in altyapısında yaşanan sıkıntıların çözümü olması nedeniyle önemli görülüyor.