Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad: “Palmira’yı yeniden özgürleştireceğiz.”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Halep’in cihatçı çetelerden temizlenmesinden sonra askeri operasyonların durmayacağının altını çizerek Palmira’yı da yeniden özgürleştireceklerini belirtti. Russia 24 kanalına röportaj veren Esad, askeri operasyonların ancak bölgedeki cihatçı çetelerin silahlarını teslim ettiklerinde gerçekleşebileceğini belirtirken, cihatçı çetelere karşı Suriye halkının yürüttüğü mücadelenin süreceğinin altını çizdi. IŞİD’in Palmira’ya gerçekleştirdiği saldırıya da değinen Suriye Devlet... View Article

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad: “Palmira’yı yeniden özgürleştireceğiz.”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Halep’in cihatçı çetelerden temizlenmesinden sonra askeri operasyonların durmayacağının altını çizerek Palmira’yı da yeniden özgürleştireceklerini belirtti.

Russia 24 kanalına röportaj veren Esad, askeri operasyonların ancak bölgedeki cihatçı çetelerin silahlarını teslim ettiklerinde gerçekleşebileceğini belirtirken, cihatçı çetelere karşı Suriye halkının yürüttüğü mücadelenin süreceğinin altını çizdi.

IŞİD’in Palmira’ya gerçekleştirdiği saldırıya da değinen Suriye Devlet Başkanı, Palmira’ya gerçekleşen saldırıların zamanlamasının Halep’te yaşananlarla bağlantılı olduğunu belirtti. Palmira saldırı hakkında, “Suriye ordusunun Halep’teki ilerleyişine cevap veriyorlar. Halep’teki zaferi önemsiz kılmaya çalışıyorlar. Orduyu Palmira’ya yöneltip Halep’ten uzaklaştırmaya çalışıyorlar ama tabii ki işe yaramadı” ifadelerini kullandı.

Röportajda ABD’ye de değinen Beşar Esad, Amerikan yönetiminin hain olduğunu belirterek, planlarının bozulduğunda kaos yarattıklarını ve bu yarattıkları kaosu yöneterek aynı anda birden fazla özneye şantaj yaptıklarını belirtti. ABD’nin “ılımlı muhalifler” diye bir tezi ortaya attıklarını ancak hayatın gerçekliğinde bu tezin çöktüğünü belirterek, “ılımlı muhalifler” olarak pazarlanan kesimlerin el-Nusra, IŞİD ya da başka cihatçı çeteler olduğunu belirtti.