Sünni İttifakı'nın Suriye'yi işgal planları: "Kuzeyin gök gürültüsü" tatbikatı başladı

Suudi Arabistan ile birlikte 20 ülkenin ordularının katıldığı, gerek katılan kuvvetlerin sayısı gerekse manevra alanının genişliğiyle dünyanın en büyük tatbikatı olarak nitelendirilen "Ra’du’ş Şimal" (Kuzeyin Gök Gürültüsü) askeri tatbikatı başladı.

Sünni İttifakı'nın Suriye'yi işgal planları:

Suudi Arabistan ile birlikte 20 ülkenin ordularının katıldığı, gerek katılan kuvvetlerin sayısı gerekse manevra alanının genişliğiyle dünyanın en büyük tatbikatı olarak nitelendirilen “Ra’du’ş Şimal” (Kuzeyin Gök Gürültüsü) askeri tatbikatı başladı.

Tatbikatın amacı, birliklerin terörist gruplarla nasıl mücadele edileceği ve geleneksel muharebe operasyonlarından düşük yoğunluklu operasyonlara nasıl geçiş yapılacağı konularında eğitilmesi olarak açıklanmakla birlikte son dönemde Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Suriye’ye dönük bir kara harekatı ısrarının üzerine gelen tatbikatın esas olarak Suriye ve müttefiklerine karşı bir gövde gösterisi olduğu biliniyor.

Tatbikatın başladığını duyuran Suudi Arabistan Kuzey Bölgesi Komutanı Orgeneral Fahd bin Abdullah Al-Mutayri, basına yaptığı açıklamada, “Allah’ın adıyla bu mübarek günde “Ra’du’ş Şimal” (Kuzeyin Gök Gürültüsü) askeri tatbikatını ve komuta merkezi eğitiminin açılışını ilan ediyoruz. Allah’tan tüm tatbikatlara katılanların gayretlerini başarıyla taçlandırmasını temenni ederiz. Herkesten kuvvetlerimizin savaş yeteneklerini, savaşa hazırlık derecesinin yükseltilmesi için gayret ve de birlik içinde yan yana deneyimlerimizi paylaşabileceğimizi göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Suudi Arabistan’ın kuzeyindeki Hafır El-Batın ilinde bulunan Kral Halid askeri bölgesinde başlayan tatbikata, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Bahreyn, Senegal, Sudan, Kuveyt, Maldivler, Fas, Pakistan, Çad, Tunus, Komorolar, Cibuti, Umman, Katar, Malezya, Mısır, Moritanya ve Türkiye’nin aralarında bulunduğu 20 ülkenin yanı sıra Yarımada Kalkanı Gücü’nden birlikler katılıyor.