Süngerden heykeller

Brezilyalı sanatçı João Loureiro’nun “Zootechnical’” başlıklı hayvanlar dizisi tamamen sünger katmanlarından yapılmış hayvan heykellerinden oluşuyor. Süngerlerin sıra dışı bu kullanımıyla oluşturulmuş olan koleksiyonda sanatçı bir gergedanı, bir fili, küçük bir sıçanı, bir eşeği ve bir kurt da dahil olmak üzere birkaç hayvanı, katmanlı heykeller oluşturmak amacıyla gri süngerleri farklı şekillerde ve boyutlarda keserek bir araya getirdi. Loureiro’nun grili... View Article

Süngerden heykeller

Brezilyalı sanatçı João Loureiro’nun “Zootechnical’” başlıklı hayvanlar dizisi tamamen sünger katmanlarından yapılmış hayvan heykellerinden oluşuyor.

Süngerlerin sıra dışı bu kullanımıyla oluşturulmuş olan koleksiyonda sanatçı bir gergedanı, bir fili, küçük bir sıçanı, bir eşeği ve bir kurt da dahil olmak üzere birkaç hayvanı, katmanlı heykeller oluşturmak amacıyla gri süngerleri farklı şekillerde ve boyutlarda keserek bir araya getirdi. Loureiro’nun grili tonlarda inşa ettiği hayvanlarının eşsiz, monoton fiziksel görünümü ve süngerin yumuşak dokusu her bir heykelin detaylarını keşfetmek üzere meraklı gözleri üstüne çekiyor.

Koleksiyondan bazı heykel fotoğrafları şöyle: